Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επικρίνει τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις όπλων

"Κάθε καθυστέρηση στις παραδόσεις όπλων, κάθε πολιτική καθυστέρηση, δίνει την άδεια στη Ρωσία να αφαιρέσει ζωές Ουκρανών. Έτσι το μεταφράζει η Ρωσία", ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, σε νέο μήνυμά του, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε την προειδοποίηση ότι ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει πολύ σύντομα, ευρείας κλίμακας έφοδο στο Ντονμπάς.

«Όπως ακριβώς οι Ρώσοι καταστρέφουν τη Μαριούπολη, θέλουν να σβήσουν από τον χάρτη πόλεις και κοινότητες στις περιφέρειες Ντονιέτσκ και Λουχάνσκ», πρόσθεσε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε τους εταίρους του Κιέβου που «αληθινά βοηθούν όπως μπορούν», ωστόσο επέμεινε ότι «όσοι έχουν όπλα και πυρομαχικά που χρειαζόμαστε και καθυστερούν να μας τα προμηθεύσουν πρέπει να ξέρουν ότι η μοίρα αυτής της μάχης εξαρτάται κι από αυτούς.Η μοίρα ανθρώπων που μπορούν να σωθούν».

Ειδικοί εκτιμούν πως η Ουκρανία θα χρειαστεί πολύ περισσότερα βαριά όπλα από όσα διαθέτει στον ανατολικό τομέα της χώρας για να μπορέσει να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση.

Στη Μαριούπολη, λιμάνι στρατηγικής σημασίας που πολιορκείται επί εβδομάδες, θεωρείται πως έχουν σκοτωθεί χιλιάδες κάτοικοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ