Κλείσιμο

Βυθίζονται οι Τόρις στις δημοσκοπήσεις

Η δημοσκόπηση για λογαριασμό του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού GB News έγινε σε δείγμα 1.237 πολιτών από την εταιρεία PeoplePolling.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Μόνο το 14% των ερωτηθέντων σε νεότερη πολιτική δημοσκόπηση στη Βρετανία, που διεξήχθη την Πέμπτη, δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν το Συντηρητικό Κόμμα αν γίνονταν τώρα βουλευτικές εκλογές.

Το αντίστοιχο ποσοστό για το Εργατικό Κόμμα είναι 53%.

Η δημοσκόπηση για λογαριασμό του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού GB News έγινε σε δείγμα 1.237 πολιτών από την εταιρεία PeoplePolling.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικών και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Κεντ Μάθιου Γκούντγουϊν, πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό για τους Τόρις «στην ιστορία των βρετανικών δημοσκοπήσεων».

Το χαμηλότερο δημοσκοπικό ποσοστό μέχρι τώρα ήταν το 17% την άνοιξη του 2019, όταν επικρατούσε αδιέξοδο αναφορικά με το Brexit.

Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας με τις εξελίξεις στους Τόρις είναι πως στην ίδια δημοσκόπηση προκύπτει πως οι λέξεις με τις οποίες οι πολίτες περιγράφουν συχνότερα το κόμμα είναι «μπάχαλο», «άχρηστοι», «ανίκανοι» και «χάος».

Δεύτερη δημοσκόπηση, από την Techne UK, δίνει επίσης 53% στους Εργατικούς και 22% στους Συντηρητικούς.

Η εταιρεία Survation, σε δημοσκόπηση για το περιοδικό New Statesman, δίνει 52% στους Εργατικούς και 23% στους Συντηρητικούς

Άλλη δημοσκόπηση, από τη Savanta ComRes, δείχνει πως έξι στους δέκα πολίτες θεωρούν πως ο νέος ηγέτης των Τόρις δε θα μπορέσει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο κόμμα.

Στο ερώτημα για τον δημοφιλέστερο από τους πιθανούς υποψηφίους επόμενους πρωθυπουργούς, ο Ρίσι Σούνακ προηγείται στο γενικό κοινό του Μπόρις Τζόνσον με 26% έναντι 21%, αλλά ο δεύτερος προηγείται ξεκάθαρα μεταξύ των ψηφοφόρων των Συντηρητικών με 41% έναντι 25% του κ. Σούνακ.

Πηγή: skai.gr