Το Μπαχμούτ παραμένει στο επίκεντρο των ρωσικών βομβαρδισμών- 59 επιθέσεις σε μία ημέρα

Συνεχείς είναι οι επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων στο Μπαχμούτ - Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας, οι Ρώσοι πυροβόλησαν 178 φορές με πυροβόλο και πυραύλους

Η πόλη Μπαχμούτ συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των ρωσικών επιθέσεων και της ομάδας Wagner οι οποίοι προσπαθούν εδώ και μήνες να την καταλάβουν. Οι ρωσικές δυνάμεις μάλιστα, προσπάθησαν να προχωρήσουν στο κέντρο της πόλης, δήλωσε ουκρανός στρατηγός.

Ο Ολεξάντρ Σίρσκγι ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, δημοσίευσε στο Telegram:

«Ομάδες εφόδου του εχθρού προσπαθούν να προχωρήσουν από τα περίχωρα προς το κέντρο της πόλης αλλά οι αμυντικές μας δυνάμεις εργάζονται και τις καταστρέφουν».

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επικεντρώνουν τις επιθέσεις τους προς το Μπαχμούτ, δήλωσε ο Σέρχι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος του ανατολικού Ομίλου των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην εθνική τηλεόραση σήμεραΤρίτη. 

«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας, ο εχθρός πυροβόλησε 178 φορές με πυροβόλο και πυραύλους προς το Μπαχμούτ», δήλωσε ο Σέρχι Τσερεβάτι. Πρόσθεσε επίσης ότι «πραγματοποιήθηκαν 26 μάχες και μία αεροπορική επίθεση».

Μέσα στο Μπαχμούτ, πραγματοποιήθηκαν 59 επιθέσεις και 13 μάχες, πρόσθεσε ο Τσερεβάτι.

Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις δίνουν σκληρές μάχες για τον έλεγχο της ανατολικής περιοχής του Ντόνετσκ.

Πηγή: skai.gr