Κρεμλίνο: Πούτιν και Σι συζήτησαν την κινεζική ειρηνευτική πρόταση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για τις περαιτέρω συζητήσεις που είχαν οι δύο ηγέτες αρκέστηκε όμως να πει ότι θα πρέπει να περιμένουν μια κοινή δήλωση των δύο αργότερα μέσα στην ημέρα

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμίρ Πούτιν συζήτησαν την κινεζική πρόταση των 12 σημείων για κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για τις περαιτέρω συζητήσεις που είχαν οι δύο ηγέτες και αρκέστηκε να πει ότι θα πρέπει να περιμένουν μια κοινή δήλωση των δύο αργότερα μέσα στην ημέρα, αφού οι δύο ηγέτες συναντηθούν ξανά.

«Υπήρξε μια πολύ διεξοδική ανταλλαγή απόψεων - μια σοβαρή συζήτηση στο άτυπο κομμάτι», είπε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή συνάντηση, η οποία διήρκεσε περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Το κινεζικό έγγραφο με τα 12 σημεία καθορίζει ορισμένες γενικές αρχές, αλλά δεν περιέχει λεπτομερές σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου. Φαίνεται επίσης να επικρίνει τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία, με αποτέλεσμα χώρες όπως οι ΗΠΑ να την απορρίπτουν.

Πηγή: skai.gr