Βίντεο ντοκουμέντο με ρωσικό μαχητικό SU-35 ενώ αναχαιτίζει δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52

"Την 20ή Μαρτίου, ραντάρ των δυνάμεων αντιαεροπορικής άμυνας της δυτικής στρατιωτικής περιοχής που ήταν σε υπηρεσία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα εντόπισαν δύο εναέριους στόχους" ανέφερε η Μόσχα

Βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την αναχαίτιση ενός ζεύγους αμερικανικών πυρηνικών βομβαρδιστικών B-52 από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος SU-35 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα το πρωί, είδε το φως της δημοσιότητας.

"Την 20ή Μαρτίου, ραντάρ των δυνάμεων αντιαεροπορικής άμυνας της δυτικής στρατιωτικής περιοχής που ήταν σε υπηρεσία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα εντόπισαν δύο εναέριους στόχους, οι οποίοι πετούσαν προς την κατεύθυνση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας", ανακοίνωσε το πρωί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι στόχοι ήταν στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ένα μαχητικό αεροσκάφος SU-35 απογειώθηκε για να αποτρέψει την παραβίαση των συνόρων και προστίθεται "αφότου το ξένο στρατιωτικό αεροσκάφος απομακρύνθηκε από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στη βάση του".

Πηγή: skai.gr