The Telegraph: Πέντε σημεία που δείχνουν ότι ο Πούτιν μπορεί να νοσεί

Στοιχεία τα οποία κατατείνουν στο ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μπορεί να νοσεί και να θέλει να «γράψει Ιστορία» με τον πόλεμο στην Ουκρανία παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν πέντε βασικά στοιχεία:

1. Εξωτερική εμφάνιση: Όπως αναφέρεται, η εξωτερική εμφάνιση του Πούτιν το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει ερωτήματα. Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος φαίνεται «μαγκωμένος» και πρησμένος στο πρόσωπο. Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτό μπορεί να οφείλεται σε αναβολικά ή στεροειδή, που μπορεί να λαμβάνει για κάποια θεραπεία.

Όπως ανέφερε η πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τη Ρωσία, Φιόνα Χιλ, «φαίνεται πρησμένος στο πρόσωπο. Ξέρουμε ότι είχε πόνους στην πλάτη. Ακόμα και αν δεν είναι κάτι πιο σοβαρό, μπορεί να παίρνει μεγάλες δόσεις στεροειδών ή κάτι άλλο. Αυτή η εισβολή ίσως είναι αποτέλεσμα και προσωπικών του παραγόντων».

2. Μακριά τραπέζια: Τα μακριά τραπέζια όπου ο Πούτιν υποδέχθηκλε τους ξένους ηγέτες μπορεί να έγιναν viral ελέω Covid, ωστόσο φέρεται να κρύβουν κάτι πιο ανησυχητικό. Και αυτό διότι όσοι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό, είτε εξαιτίας υποκείμενου νοσήματος είτε εξαιτίας λήψης ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων, κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά από Covid ή άλλες μολύνσεις. Έτσι, λοιπόν δεν αποκλείεται αυτός να είναι ο λόγος που ο Ρώσος πρόεδρος προτίμησε να κρατήσει αποστάσεις από τους ξένους ηγέτες.

3. Οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών: Ο Μάρκο Ρούμπιο ο οποίος ως μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών στο Κογκρέσο, έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε πως «μακάρι να μπορούσα να πω περισσότερα, αλλά προς το παρόν, μπορώ να πω μόνο ότι είναι εμφανές πως κάτι δεν πάει καλά με τον Πούτιν. Ηταν πάντα δολοφόνος, αλλά τώρα το πρόβλημα φαίνεται διαφορετικό και σοβαρό. Φαίνεται να έχει κάποια θέματα υγείας νευρολογικής φύσης».

Ακόμη το δημοσίευμα αναφέρει ότι πληθαίνουν οι φωνές προς τους Αμερικανούς έτσι ώστε να δημοσιοποιηηθούν ό,τι πληροφορίες έχουν για την υγεία του Πούτιν. Ανάλογες υποψίες έχουν και οι Γάλλοι. «Δεν είναι ο ίδιος Πούτιν», είχαν επισημάνει Γάλλοι αξιωματούχοι αμέσως μετά το τετ α τετ Πούτιν - Μακρόν. Ήταν πιο «σκληροπυρηνικός και άκαμπτος» και σε κάποια θέματα «φάνηκε εκτός ελέγχου», είχαν δηλώσει.

4. Ο βήχας που «κόπηκε» σε ζωντανή μετάδοση: Το 2020 και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε και καλύφθηκε τηλεοπτικά, ο Πούτιν άρχισε να βήχει. Όμως στη συνέχεια ο βήχας «κόπηκε» από την μετάδοση. Τότε, ο καθηγητής Βαλέρι Σολοβέι, πρώην ιστορικός στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, είχε πει ότι ο Ρώσος πρόεδρος ίσως να έχει Πάρκινσον ή καρκίνο και ότι ίσως έπρεπε να παραιτηθεί το 2021, για λόγους υγείας.

Το 2019,  ο Σολοβέι παραιτήθηκε από το Ινστιτούτο, όπου ήταν επικεφαλής δημοσίων σχέσεων, λόγω «πολιτικών πιέσεων», όπως είπε, ενώ αργότερα, συνελήφθη σε μια αντικαθεστωτική διαδήλωση.

5. Το χρονοδιάγραμμα στην εξουσία: Αν ο Πούτιν είχε αποδείξει κάτι στη Δύση, σύμφωνα με την Telegraph, είναι πως ποτέ δεν βιάζεται, ιδιαίτερα όταν λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν επιθετικές ενέργειες. Το δημοσίευμα, μάλιστα, παραθέτει ως παράδειγμα τον πόλεμο στη Γεωργία το 2008, αλλά και την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Παρόλα αυτά, τώρα φέρεται να άλλαξε τακτική και να προσπαθεί να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία, παρότι ο ίδιος διαβεβαίωσε για το αντίθετο, σε τηλεοπτικές δηλώσεις που έκανε. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το δημοσίευμα ενδέχεται η υγεία του Ρώσου προέδρου να χειροτερεύει, με αποτέλεσμα ο χρόνος του να τελειώνει.

Κρεμλίνο: Δεν είναι άρρωστος ο Πούτιν 

Την Τετάρτη, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η πνευματική κατάσταση του ρώσου προέδρου είναι «φυσιολογική» και ότι σωματικά είναι κουρασμένος γιατί εργάζεται σκληρά. Το 2020, ο Πεσκόφ είχε διαψεύσει ξανά φήμες για την υγεία του Πούτιν, συγκεκριμένα ότι έπασχε από Πάρκινσον και ότι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί. Πάντως, όπως αναφέρει η Telegraph, δύσκολο να πιστέψει κανείς το Κρεμλίνο, που έχει παράδοση στα ψέματα όσον αφορά την κατάσταση της υγείας ηγετών της Σοβιετικής Ενωσης ή της Ρωσίας.

Και αυτό διότι στα τέλης των 70's, ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ είχε πάθει έμφραγμα και εγκεφαλικό, που τον άφησαν εμφανώς αδύναμο και με δυσκολία στην ομιλία. Ομως, τηλεπαρουσιαστές και το Κρεμλίνο επέμεναν ότι είναι μια χαρά. Τελικά, πέθανε το 1982 και αντικαταστάθηκε από τον Γιούρι Αντρόποφ, ο οποίος έμεινε μόλις 16 μήνες στην εξουσία και πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια. 

Ο διάδοχος του Αντρόποφ ήταν ο Κονσταντίν Τσερνιένκο, ο οποίος ήταν επίσης άρρωστος όταν ανέλαβε καθήκοντα και λίγο αργότερα εισήχθη στο νοσοκομείο. Μάλιστα τον Φεβρουάριο του 1985, εμφανίστηκε να δίνει ομιλία από το γραφείο του στο Κρεμλίνο, ενώ στην πραγματικότητα βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Μετά από ένα μήνα πέθανε  από σοβαρό εμφύσημα στον πνεύμονα, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και κίρρωση του ήπατος. Τα ψέματα συνεχίστηκαν και μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. 

Το 1994, ο Μπόρις Γέλτσιν, που ήταν αλκοολικός, επέστρεψε στη Μόσχα από τη Νέα Υόρκη όπου είχε δώσει το παρών σε διάσκεψη του ΟΗΕ. Το αεροσκάφος του έκανε στάση στην Ιρλανδία, όπου ήταν προγραμματισμένο να κατέβει για λίγες ώρες, όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ. Οι βοηθοί του είπαν ότι τον είχε πάρει ο ύπνος. Αργότερα, έγινε γνωστό πως είτε ήταν πολύ μεθυσμένος ή ότι είχε πάθει καρδιακή προσβολή στο αεροπλάνο.

Πηγή: skai.gr