Taylor Swift: Το απίστευτο φαινόμενο στις συναυλίες της- Το κοινό περιγράφει πως παθαίνει...αμνησία μετά το show

Ακούγεται σχεδόν απίστευτο, αλλά πολλοί θαυμαστές της Taylor Swift ισχυρίζονται ότι παρουσιάζουν αυτό που ειδικοί περιγράφουν ως φαινόμενο «αμνησίας μετά τη συναυλία».

Έχετε πληρώσει ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για ένα εισιτήριο στην συναυλία του αγαπημένου σας καλλιτέχνη, αντέξατε κρύο, βροχή, σπρωξίματα και ταλαιπωρία για αυτή την θεωρητικά αξέχαστη βραδιά... 

Ωστόσο, τρεις ώρες και πάνω από 40 τραγούδια αργότερα, γυρίζετε στο σπίτι και συνειδητοποιείτε ότι δεν μπορείτε να θυμηθείτε τίποτα.

Ακούγεται σχεδόν απίστευτο, αλλά πολλοί θαυμαστές της Taylor Swift ισχυρίζονται ότι βιώνουν το παραπάνω, παρουσιάζοντας αυτό που ειδικοί περιγράφουν ως φαινόμενο «αμνησίας μετά τη συναυλία».

Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα συναισθήματα και ο χρόνος μπορεί να κρύβονται πίσω από το φαινόμενο.

Από τις εξωσωματικές εμπειρίες μέχρι την είσοδο σε μια ονειρική κατάσταση, οι θαυμαστές της Swift - ή οι Swifties όπως προτιμούν να τους ονομάζουν - έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες από αναρτήσεις- μαρτυρίες στις οποίες και αποκαλύπτουν, με ενοχή πως δεν μπορούν να θυμηθούν σημαντικές στιγμές από την συναυλία της αγαπημένης τους καλλιτέχνιδας.

Η αμνησία μπορεί να είναι ένα αρκετά σοβαρό σύμπτωμα, που σχετίζεται με απώλεια αναμνήσεων, εμπειριών και πληροφοριών.

Αλλά η Dr Michelle Phillips, λέκτορας στη μουσική ψυχολογία από το Royal Northern College of Music, λέει ότι το φαινόμενο της αμνησίας μετά τη συναυλία δεν είναι τόσο τρομακτική όσο ακούγεται.

Ενίοτε θα συμβεί το φαινόμενο, κοινό συναυλίας να μην έχει καμία απολύτως ανάμνηση ότι ήταν σε μια συναυλία.

«Είναι απλώς ότι κωδικοποιούν ορισμένες πτυχές του γεγονότος στη μνήμη, και όχι άλλες», εξηγεί.

Είτε λοιπόν τείνετε να εστιάσετε περισσότερο στις χορευτικές κινήσεις του αγαπημένου σας καλλιτέχνη είτε απλώς απολαμβάνετε να βρίσκεστε σε μια παράσταση με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, οι άνθρωποι δίνουν προσοχή σε ό,τι είναι σημαντικό για αυτούς - και κωδικοποιούν τις αναμνήσεις αυτών των πραγμάτων, παρά τη μουσική.

Πηγή: ΒΒC