Συναγερμός στην Τουρκία: Ακύρωσε το σημερινό του πρόγραμμα ο Ερντογάν μετά την αδιαθεσία on air

Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι με τις συμβουλές των γιατρών μας, δήλωσε ο Ερντογάν - Καθησυχάζουν Τσελίκ και Οκτάι για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε τις σημερινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ύστερα από σύσταση των γιατρών, καθώς και τις δημόσιες εμφανίσεις του μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε χθες το βράδυ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ίδιος ο Ερντογάν στην οποία αναφέρει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος του ευγενούς μου έθνους, κάθε έναν από τους αδελφούς και τις αδελφές μου, που μετέφεραν τις ευχές και τις προσευχές τους για τη μικρή ταλαιπωρία που είχα κατά τη διάρκεια της εκπομπής λόγω της πολυάσχολης δουλειάς μου.

» Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι με τις συμβουλές των γιατρών μας. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να βρεθούμε σήμερα μαζί με τα αδέρφια μου από το Kırıkkale, το Yozgat και το Sivas. 

»Ο Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι θα συμμετάσχει το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Με την άδεια του Θεού θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας από αύριο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να φέρουμε το αγαπημένο μας έθνος στους στόχους του αιώνα της Τουρκίας.

»Με την ευκαιρία αυτή εύχομαι σε όλους τους πολίτες μου υγεία, ειρήνη και χαρά».

Πανικός on air

Χθες το βράδυ επικράτησε πανικός στην Τουρκία, όταν τηλεοπτική συνέντευξη του Ερντογάν στο τηλεοπτικό δίκτυο  KANAL 7 διακόπηκε στον αέρα, καθώς ο πρόεδρος ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, την ώρα που συνέχιζε η συνέντευξη του Ερντογάν ακούστηκαν φωνές: «Ω Θεέ μου», εντός του προεδρικού μεγάρου, ο δημοσιογράφος ζήτησε να πάνε σε διαφημίσεις και το πρόγραμμα διακόπηκε απότομα.

Μετά από περίπου 10 λεπτά, ο Ερντογάν εμφανίστηκε και πάλι, ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές, ανέφερε πως είχε κάποια στομαχική διαταραχή λόγω της κούρασης του προεκλογικού αγώνα.

Η συνέντευξη του προέδρου της Τουρκίας έληξε εντός ολίγων λεπτών, καθώς ήταν εμφανώς καταβεβλημένος.

Δημοσιογράφος του CNN TURK ανέφερε: «Πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο πρόεδρος κρυολόγησε στο στομάχι. Αλλά τώρα η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Ξέρετε... σε προεκλογικές εκστρατείες οι ηγέτες μπορούν να πάθουν τέτοια προβλήματα»

Καθησυχάζουν Τσελίκ και Οκτάι

Σχετική δήλωση με σκοπό να καθησυχάσει έκανε ο αντιπρόεδρος του AKP και εκπρόσωπος του κόμματος Ομέρ Τσελίκ: «Η υγεία του Προέδρου μας είναι πολύ καλή. Ευχαριστούμε όλους όσους έστειλαν τις ευχές τους να γίνει σύντομα καλά».

Ανάλογο μήνυμα και από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι: «Δόξα στον Πρόεδρό μας, η κατάσταση της υγείας του κ. Ερντογάν είναι πολύ καλή. Ευχαριστούμε όλους όσους έστειλαν τις ευχές τους να γίνει σύντομα καλά».

.

Πηγή: skai.gr