ΥΠΕΞ: Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική αντιπαράθεση στην Τουρκία να γίνει δημόσιος διάλογος Ελλάδος - Τουρκίας

Η απάντηση έρχεται μετά τα προκλητικά προεκλογικά σχόλια τόσο από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όσο και από τον ίδιο τον Ερντογάν

«Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

Το σχόλιο αυτό έρχεται μετά την προκλητική τοποθέτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε ότι «υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες που δικαίως λέμε πως είναι δικές μας» θέτοντας ευθέως θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών.

Όπως μετέδωσε σήμερα το πρωί από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι η κυριαρχία αυτών των νησίδων δεν έχει καθοριστεί με σαφήνεια από τις συνθήκες της Λωζάνης το '23 και των Παρισίων το '47.

Εξάλλου, και ο ίδιος ο Ερντογάν προχώρησε σε μεγάλη πρόκληση. Στο τέλος προεκλογικού σποτ, εμφανίζει έναν χάρτη που περιλαμβάνει κάτω από την τουρκική σημαία την Δυτική Θράκη και τα μισά ελληνικά νησιά!

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στο σποτ ακούγεται ένα τραγούδι που τα λόγια του αναφέρουν: «Πατρίδα μου, ζωή μου, περηφάνεια κάθε γωνία της πατρίδας μου και οι άνθρωποι της αγαπημένης πατρίδας μου».

Πηγή: skai.gr