Φουντώνει την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση η υπόθεση Καϊλή

Για αξιοποίηση της ευρωβουλευτού -προ των αποκαλύψεων που οδήγησαν στη σύλληψή της- ως δούρειο ίππο από τη ΝΔ μιλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Ένα ακόμη στοιχείο στην στρατηγική των κομμάτων ενόψει της μακράς προεκλογικής περιόδου που διανύει η χώρα και της πολιτικής αντιπαράθεσης που ήδη τραβάει την ανιούσα, προσέθεσε η υπόθεση της Εύας Καϊλή και οι προεκτάσεις της στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Όλως περιέργως το «εναρκτήριο πυρ» για την «επέκταση» της πολιτικής αντιπαράθεσης σε αυτό το πεδίο, έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, επιχειρώντας να απαλλαγεί από την «καυτή πατάτα» που έπεσε στα χέρια του με την ευρωβουλευτή του κόμματός του, επιτιθέμενος στη ΝΔ. Μία τακτική που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή των αποκαλύψεων και συνεχίστηκε και από το βήμα της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, όπου και εκεί ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τις αιχμές του κατά του κυβερνώντος κόμματος, επιχειρώντας να το εμπλέξει για υπόγειες σχέσεις με την κ. Καϊλή, την οποία χαρακτήρισε Δούρειο Ίππο της ΝΔ.  «Αφού πρώτα αξιοποίησαν την κ. Καϊλή σαν Δούρειο Ίππο στην υπόθεση των υποκλοπών για να θολώσουν το τοπίο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή PEGA και την προετοίμαζαν για «μεταγραφή αεροδρομίου», τώρα κάνουν ότι δεν την ξέρουν» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Μία τακτική που η ΝΔ  αποδίδει στη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει μετά τις αποκαλύψεις, τόσο το κόμμα όσο και ο ίδιος προσωπικά ο Νίκος Ανδρουλάκης και κάνουν λόγο για πολιτικό θράσος  που ξεπερνά κάθε όριο. Μάλιστα, παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και στελέχη της ΝΔ αποφεύγουν να γενικεύσουν τις αποκαλύψεις, υποστηρίζοντας ότι σε καμιά περίπτωση η συμπεριφορά ενός ή δύο προσώπων βαραίνει τους πάντες και δεν χαρακτηρίζει μία ολόκληρη παράταξη, ωστόσο εστιάζουν στην «επιθετική άμυνα» που επέλεξε ο Νίκος Ανδρουλάκης βάλλοντας κατά της ΝΔ. «Εκείνο που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι υπήρξε επί πολλά χρόνια στενά συνδεδεμένη πολιτικά με τον κ. Ανδρουλάκη. Συνεργάζονται από το 2014, οπότε εξελέγησαν κι οι δυο τους ευρωβουλευτές. Υπήρξαν  στενοί πολιτικοί φίλοι. Συμπορεύτηκαν ακόμη και στο εσωκομματικό πεδίο, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης διεκδίκησε την ηγεσία κόντρα στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά του συνιστούμε ψυχραιμία» ανέφερε στην πρώτη του ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η επιμονή ωστόσο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ να επιχειρεί να βάλει στο κάδρο της υπόθεσης Καϊλή τη ΝΔ, χαρακτηρίστηκε «βιασμός της κοινής λογικής»  από τον Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 επανήλθε  τονίζοντας: «Συζητάμε ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, ελέγχεται για χρηματισμό από το Κατάρ. Εγώ δεν λέω ότι φταίει το σύνολο του ΠΑΣΟΚ, για όνομα του Θεού, ούτε λέω ότι είναι ένοχοι όλοι στο ΠΑΣΟΚ επειδή γίνεται αυτή η ιστορία, λέω όμως ότι απ' αυτού του σημείου μέχρι του να πούμε ότι πιάνεται ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να χρηματίζεται, όπως έχει ξαναγίνει στο παρελθόν με αυτό το χώρο  και να προσπαθούμε να πούμε ότι αυτό είναι πρόβλημα της ΝΔ είναι για γέλια και για κλάματα. Και ο κ. Ανδρoυλάκης για να στηρίξει, για να στηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό να διαγράφει από τα social media αναρτήσεις του, αυτά είναι ούτε για μικρά παιδιά» σχολίασε.    

Σε κάθε περίπτωση το μόνο βέβαιο είναι ότι και αυτή η υπόθεση, σε συνδυασμό με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και  την ακρίβεια και δυσκολία στην καθημερινότητα των πολιτών, λειτουργούν ως εύφλεκτο υλικό στην πολιτική αντιπαράθεση που αναμένεται να κορυφωθεί  την εβδομάδα που ξεκινάει κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.​
 

Πηγή: skai.gr