Στη φυλακή η Εύα Καϊλή αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες - Τα πρόσωπα «κλειδιά» του σκανδάλου

Η Εύα Καιλή κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Στο κάδρο των ερευνών και η αδερφή της

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων δεκεετιών που συνταράσσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο οποίο εμπλέκεται και το όνομα της ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή.  Η κυρία Καϊλή θα περάσει τρίτο 24ωρο στα κρατητήρια καθώς με ομόφωνη απόφαση δικαστή και ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα στη φυλακή με τις βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Παράλληλα, προφυλακιστέος κρίθηκε και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, καθώς επίσης και ο πρώην ευρωβουλευτή του S&D Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ήταν και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Αντίθετα, ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο πατέρας της κυρίας Καϊλή ο οποίος επίσης σύμφωνα με τα βελγικά μέσα πιάστηκε επ΄αυτοφώρο με μια βαλίτσα γεμάτα χρήματα αλλά και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Άγνωστο που κρατείται

Σύμφωνα με την  ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες, Έφη Κουτσοκώστα, οι βελγικές αρχές δίνουν ελάχιστα στοιχεία για την υπόθεση στη δημοσιότητα καθώς η έρευνα τελείται από το περασμένο καλοκαίρι υπό άκρα μυστικότητα. Άγνωστο παραμένει πού κρατείται η κυρία Καϊλή ενώ όπως φαίνεται δεν έχει επικοινωνήσει με τους άλλους συλληφθέντες, ούτε με το σύντροφό της.
Τις επόμενες ημέρες η κυρία Καϊλή θα πρέπει να ζητήσει νομική στήριξη καθώς θα βρεθεί ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης. 

Στο κάδρο των ερευνών και η αδερφή της 

Παράλληλα, στο κάδρο των ερευνών βρίσκεται και η αδερφή της κυρίας Καϊλή Μανταλένα, η οποία δηλώνει σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής και νομοθεσίας. Δεν αποκλείεται επίσης,  να κληθούν κι άλλα πρόσωπα από το στενό της περιβάλλον, καθώς είναι μια πάγια τακτική των βελγικών αρχών.

Υπό έρευνα και ένας ακόμη ευρωβουλευτή

Έρευνα πραγματοποιήθηκε εχθές (Σάββατο) το βράδυ στο σπίτι του Βέλγου ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα. Σημειώνουν ότι κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο και ο υπολογιστής του, η όλη διαδικασία έγινε παρουσία της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα. 

Τα πρόσωπα «κλειδιά» του σκανδάλου

«Εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται πως ήταν ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ο οποίος φέρεται πως ήταν εκείνος που πραγματοποιούσε τις επαφές και τις δοσοληψίες με το Κατάρ. Επίσης, η κόρη του και η σύζυγός τους που έχουν συλληφθεί στο Μπέργκαμο της Ιταλίας επίσης όπως φαίνεται γνώριζαν για τη δράση του κυκλώματος. 

Ο σύντροφος της κυρίας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι ήταν σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ο «δούρειος ίππος» στην οργάνωση καθώς ήταν στενός συνεργάτης κα προσωπικός φίλος με τον Παντσέρι ενώ παράλληλα είχε επαφές και με τον κύκλο της Εύας Καϊλή και έτσι είχε πρόσβαση στο ευρωκοινοβούλιο.

Πηγή: skai.gr