Κλείσιμο

Στροφή 180 μοιρών από τον Ρίσι Σούνακ: Μεταβαίνει και... λόγω Τζόνσον στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή

Με τον τρόπο αυτό ανατρέπει την αρχική απόφαση να απέχει, απόφαση που είχε επικριθεί έντονα από τη βρετανική αντιπολίτευση, αλλά και από τον εκπρόσωπο της βρετανικής κυβέρνησης στις κλιματικές συνόδους

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός 

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε ότι τελικά θα μεταβεί στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου την ερχόμενη εβδομάδα για τη μεγάλη διεθνή σύνοδο για την κλιματική αλλαγή COP27.

Με τον τρόπο αυτό ανατρέπει την αρχική απόφαση να απέχει, απόφαση που είχε επικριθεί έντονα από τη βρετανική αντιπολίτευση, αλλά και από τον εκπρόσωπο της βρετανικής κυβέρνησης στις κλιματικές συνόδους Αλόκ Σάρμα.

Η πίεση επί του κ. Σούνακ να παραστεί είχε ενταθεί μετά από την επιβεβαίωση που έδωσε χθες στο Sky News ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ότι θα είναι στο αιγυπτιακό θέρετρο. Υπό την ηγεσία του κ. Τζόνσον το Ηνωμένο Βασίλειο είχε φιλοξενήσει πέρυσι την COP26 στη Γλασκώβη.

«Δεν υπάρχει μακροπρόθεσμη ευημερία δίχως δράση επί της κλιματικής αλλαγής. Δεν υπάρχει ενεργειακή ασφάλεια χωρίς επενδύσεις στην ανανεώσιμη ενέργεια. Για αυτό θα παραστώ στην COP27 την ερχόμενη εβδομάδα: για να υλοποιήσω την κληρονομιά της Γλασκώβης ως προς την οικοδόμηση ενός ασφαλούς και αειφόρου μέλλοντος», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Αρχικά η Ντάουνινγκ Στριτ είχε δικαιολογήσει την απόφαση απουσίας του κ. Σούνακ από τη σύνοδο κάνοντας λόγο για φόρτο εργασίας ενόψει του κρίσιμου προϋπολογισμού που θα παρουσιαστεί στις 17 Νοεμβρίου.

Σήμερα το πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών έχουν σημειώσει «καλή πρόοδο» επί της σύνταξης του προϋπολογισμού.

Η αντιπολίτευση σχολίασε ότι ο Πρωθυπουργός υποχρεώνεται «ντροπιασμένος» να αναθεωρήσει και ότι χρειάστηκε «να συρθεί με κλωτσιές και φωνές» ώστε να πράξει το σωστό.


 

Πηγή: skai.gr