Σουέλα Μπρέιβερμαν: Η πρώτη «κηλίδα» στην «κυβέρνηση όλων των ταλέντων» του Ρίσι Σούνακ;

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τονίζουν ότι η επιστροφή της στο υπουργικό συμβούλιο υπονόμευσε τη δέσμευση του Ρίσι Σουνάκ να έχει «ακεραιότητα και υπευθυνότητα» στην κυβέρνησή του.

Η «ολική επαναφορά» της Σουέλα Μπρέιβερμαν στο υπουργικό συμβούλιο φαίνεται ότι «κηλιδώνει» την εξαγγελία του Ρίσι Σούνακ ότι η κυβέρνησή του θα ήταν «κυβέρνηση όλων των ταλέντων».

Η 42χρονη Μπρέιβερμαν επανέρχεται στο υπουργείο Εσωτερικών, στο ίδιο υπουργείο από το οποίο είχε παραιτηθεί προ έξι ημερών λόγω… γκάφας, καθώς έστειλε επίσημο έγγραφο από το προσωπικό της μέιλ σε συνάδελφό της στη Βουλή, παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Στη δεύτερη παράγραφο της επιστολής παραίτησής της προς της Λιζ Τρας έλεγε μάλιστα πως «πρέπει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα λάθη μας». Στην επιστολή παραίτησής της όμως, η Μπρέιβερμαν ήταν αιχμηρή προς τη διακυβέρνηση Τρας. Ιδεολογικά ανήκει στην πιο δεξιά πτέρυγα των Τόρις, με σκληρές θέσεις στο μεταναστευτικό παρότι κόρη μεταναστών η ίδια, όμως εξέφρασε τη στήριξή της στον Σούνακ, κάτι που ορισμένοι αναλυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο χαρακτήρισαν ως… «ταλέντο».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τονίζουν ότι η επιστροφή της στο υπουργικό συμβούλιο υπονόμευσε τη δέσμευση του Ρίσι Σουνάκ να έχει «ακεραιότητα και υπευθυνότητα» στην κυβέρνησή του. Ωστόσο, σημαίνοντα κυβερνητικά στελέχη των Συντηρητικών όρθωσαν «ασπίδα προστασίας» στη νέα κυβέρνηση - και δευτερευόντως στην Μπρέιβερμαν.. 

Ερωτηθείς εκ νέου σήμερα για την «υπόθεση Μπρέιβερμαν» ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, υποστήριξε ότι η συνάδελφός του  «ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη της», ανέλαβε την ευθύνη και παραιτήθηκε.

«Αλλά οι Βρετανοί πρέπει να δουν ένα ‘ενωμένο Συντηρητικό κόμμα - ένα υπουργικό συμβούλιο όλων των ταλέντων’» επέμεινε, χρησιμοποιώντας τη γνωστή δήλωση του πρωθυπουργού. 
Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι υπερασπίστηκε τον επαναδιορισμό της Σουέλα Μπρείβερμαν ως υπουργού Εσωτερικών. Επέμεινε ότι «είχε δείξει ακεραιότητα ζητώντας συγγνώμη για την παραβίαση των κανονισμών».

«Σαφώς ο πρωθυπουργός θέλει να βεβαιωθεί ότι το υπουργείο μπορεί να προσφέρει έργο από την πρώτη μέρα» σημείωσε. 
 

Πηγή: skai.gr