Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του εμβληματικού Battersea Power Station στις όχθες του Τάμεση - Φωτογραφίες

Ο Battersea Power Station εγκαινιάστηκε τη δεκαετία του 1930 και αργότερα επεκτάθηκε για να πάρει τη διακριτή μορφή του με τις τέσσερις καμινάδες στις όχθες του Τάμεση

Σχεδόν 40 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Battersea Power Station είχε τεθεί εκτός λειτουργίας αλλά το αρχιτεκτονικό γραφείο WilkinsonEyre ολοκλήρωσε επιτέλους την ανάπλασή του.

Πλέον, στο εμβληματικό αρχιτεκτόνημα στεγάζονται περισσότερα από 100 καταστήματα, διατίθενται 46.000 τετραγωνικά μέτρα για γραφεία της Apple και περιλαμβάνονται 254 διαμερίσματα.

battersea

Σχεδιασμένος από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Giles Gilbert Scott, ο Battersea Power Station εγκαινιάστηκε τη δεκαετία του 1930 και αργότερα επεκτάθηκε για να πάρει τη διακριτή μορφή του με τις τέσσερις καμινάδες στις όχθες του Τάμεση.

Τέθηκε εκτός λειτουργίας μεταξύ 1975 και 1983. Το κτήριο παρέμεινε άδειο για σχεδόν 30 χρόνια πριν ξεκινήσει η ανάπλασή του από το WilkinsonEyre ως πόλος έλξης μιας νέας εμπορικής γειτονιάς και γειτονιάς κατοικιών στο Battersea.

battersea

«Η κύρια αρχιτεκτονική απόκριση ήταν να εισάγουμε ένα πλούσιο μίγμα χρήσεων οι οποίες αξιοποιούν κατάλληλα τους χώρους» εξήγησε ο Sebastien Ricard, διευθυντικό στέλεχος στο αρχιτεκτονικό γραφείο. «Ταυτοχρόνως, ενδιαφερόμαστε να έχουν οι επισκέπτες διαρκώς συνείδηση του ιστορικού ιστού και του ότι βρίσκονται σε έναν μοναδικό χώρο» πρόσθεσε, μιλώντας στο Dezeen. 

Πηγή: skai.gr