Σοϊγκού: Θα υιοθετήσουμε νέους τρόπους μάχης για να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες 

Εκσυγχρονισμό του ρωσικού στρατεύματος, με «προσαρμογή του στις σύγχρονες συνθήκες» εξήγγειλε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού στη σκιά των προβλημάτων που αντιμετωπίζει  η Μόσχα στη λεγόμενη «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία». 
                                                   
«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα υιοθετήσουν νέους τρόπους μάχης για να προσαρμοστούν καλύτερα στις σύγχρονες συνθήκες στρατιωτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. 

H Ρωσία ξεκινά ένα νέο στάδιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, επιβεβαίωσε από πλευράς του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ προέβλεψε δε, ότι «θα πρόκειται για σημαντική εξέλιξη».

«Ένα άλλο στάδιο αυτής της επιχείρησης ξεκινά, και είμαι βέβαιος ότι αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή ολόκληρης αυτής της ‘ειδικής επιχείρησης’», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι India Today όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για έμμεση αναφορά στη ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς στην Ανατολική Ουκρανία. 

«Η Ρωσία δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς στην Ουκρανία, οι Ουκρανοί πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους πώς θα ζήσουν» επέμεινε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Απίθανο να επιτύχει η ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς θεωρούν πάντως οι Αμερικανοί. Το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου εκτιμά ότι η ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς "είναι απίθανο να είναι θεαματικά πιο επιτυχημένη από τις προηγούμενες ρωσικές επιθέσεις", αλλά οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν "να επιτύχουν περιορισμένα κέρδη". 

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έκαναν "επιχειρησιακή ανάπαυλα" απαραίτητη για ανασύνταξη και κατάλληλη ενσωμάτωση των κατεστραμμένων μονάδων που αποσύρθηκαν από τη βορειοανατολική Ουκρανία, αναφέρει σε αξιολόγησή της η δεξαμενή σκέψης σύμφωνα με το BBC.

Η νέα επίθεση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία εξελίσσεται "πολύ προσεκτικά" και θα αποτύχει, επειδή οι δυνάμεις της Μόσχας δεν έχουν τη δύναμη να διαπεράσουν τις ουκρανικές άμυνες, υποστηρίζει από πλευράς του ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας Ολεξέι Αρέστοβιτς. 

Πηγή: skai.gr