Σόιγκου: Η Ρωσία θα συνεχίσει την επίθεση στην Ουκρανία μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι της

«Η Ρωσία θα συνεχίσει την επίθεση στην Ουκρανία έως ότου να επιτευχθούν οι στόχοι της», διεμήνυσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, έξι μέρες μετά την εισβολή της Μόσχας. 

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να διεξάγουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι», είπε ο Σόιγκου σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. 

«Θα αποστρατιωτικοποιήσουμε και θα αποναζιστικοποιήσουμε» την Ουκρανία, καθώς και «θα προστατεύσουμε τη Ρωσία από μια στρατιωτική απειλή που δημιουργήθηκε από τις δυτικές χώρες οι οποίες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον ουκρανικό λαό εναντίον της χώρας μας» υποστήριξε. 

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ακόμα ότι «το ουκρανικό έδαφος δεν είναι υπό κατοχή από τις ρωσικές δυνάμεις» και ότι «λαμβάνεται κάθε μέτρο για να σωθούν ζωές και να διατηρηθεί η ασφάλεια των ντόπιων αμάχων» 

«Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι όλα τα χτυπήματα στοχεύουν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά έξυπνα όπλα», πρόσθεσε.

Από πλευράς τους αξιωματικοί του ουκρανικού στρατού υποστήριξαν την Τρίτη ότι τις πρώτες πέντε ημέρες της ρωσική εισβολής στην Ουκρανία σκοτώθηκαν. 5.710 Ρώσοι στρατιώτες.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook, εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου της χώρας πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 200 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αιχμαλωτιστεί από τις ουκρανικές δυνάμεις. 

Σημειώνεται επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αυξήσει τη χρήση πυροβολικού βορείως του Κιέβου και σε περιοχές στο Χάρκοβο και στο Τσερνίχιβ.

Φωτογραφίες από το μπαράζ βομβαρδισμών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας Χάρκοβο έδωσε στη δημοσιότητα η ουκρανική Υπηρεσία Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης (SES). Το Χάρκοβο βλήθηκε από ρωσικούς πυραύλους γύρω στις 8 το πρωί. Οι φωτογραφίες θυμίζουν Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε το εμβληματικό κτίριο της κρατικής διοίκησης της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας. Από την επίθεση επλήγησαν και κατοικημένες περιοχές αναφέρουν οι τοπικές αρχές. 


 

Πηγή: skai.gr