Σκωτία: 90χρονος ξυλουργός έχτισε το δικό του σπίτι αλά «Χόμπιτ»

«Το σπίτι είναι φτιαγμένο από χρησιμοποιημένα αντικείμενα άλλων σπιτιών που μάζευα. Λίγα πράγματα από αυτά είναι καινούργια», δήλωσε ο Στιούαρτ Γκραντ

Ένας 90χρονος ξυλοκόπος έχτισε το δικό του σπίτι αλά «Χόμπιτ» χωρίς να έχει παρακολουθήσει ποτέ τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», στο Τόμιτς της Σκωτίας.

Το κτίσμα χρονολογείται από το 1800, αλλά ο 90χρονος Στιούαρτ Γκραντ το ανακάλυψε μόλις το 1984, όπου ήταν χωρίς στέγη και πόρτες. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να το επιδιορθώσει, ανακάλυψε τις ομορφιές που έκρυβε κι αποφάσισε να το κάνει σπίτι του.


Ο Στιούαρτ δεν έχει κινητό τηλέφωνο, ούτε χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο και δεν οδηγεί πλέον λόγω ηλικίας, αλλά του αρέσει να βγαίνει έξω και να γνωρίζει κόσμο.

«Δεν έχω παρακολουθήσει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», είπε ο Γκραντ, ο οποίος εργάστηκε ως ξυλουργός για δεκαετίες. «Είναι απλώς σύμπτωση ότι η εξώπορτά μου έχει σχεδόν το ίδιο σχήμα και το ίδιο είδος ξύλου».

«Το σπίτι είναι φτιαγμένο από χρησιμοποιημένα αντικείμενα άλλων σπιτιών που μάζευα. Λίγα πράγματα από αυτά είναι καινούργια».

 

σκωτία



«Ήμουν πάντα λαίμαργος για τη γραφική ομορφιά, τα όμορφα σπίτια και τις αχυρένιες εξοχικές κατοικίες στην Αγγλία», είπε ο Γκραντ. «Έκοψα μόνος μου τα ξύλα από πεσμένα δέντρα και μάζευα πέτρες από το ποτάμι για την λιθοδομή. Έβαλα τις σκάλες μέσα. Πέρασαν αρκετά χρόνια, δεν τα μέτρησα ποτέ. Απλώς μου άρεσε τόσο πολύ που το έκανα».

Το σπίτι του έχει γίνει τόσο γνωστό, που πλέον δέχεται επισκέψεις από τουρίστες. Καθώς οι τουρίστες άρχισαν να έρχονται, ζητούσαν συγγνώμη που τον ενοχλούσαν, λέγοντάς του ότι το σωστό θα ήταν να υπήρχε κιβώτιο συλλογής χρημάτων, ώστε να έχει και εκείνος κέρδος από τις επισκέψεις. Ο Στιούαρτ συμφώνησε και μέχρι τώρα έχει μαζέψει πάνω 5.000 £.

«Θα γίνω 90 σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, αλλά νιώθω σαν έφηβος», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr