Σικελία: Βίντεο και φωτογραφίες πριν και μετά την καταστροφή από τις φωτιές γύρω από τον αρχαίο ναό της Σεγέστας

Πλάνα καταδεικνύουν την καταστροφή στους γύρω λόφους που κατακάηκαν, καθώς και πόσο κοντά έφθασε η φωτιά στο ναό της Σεγέστας

Τόσο από ανθρώπινη, όσο και από θεϊκή παρέμβαση φαίνεται να σώθηκε ο δωρικού τύπου ναός της Σεγέστας του 5ου αιώνα π.Χ. στη Σικελία που "πολιορκήθηκε" από τις φλόγες. 

Πλάνα καταδεικνύουν την καταστροφή στους γύρω λόφους που κατακάηκαν, καθώς και πόσο κοντά έφθασε η φωτιά στο ναό, ενώ οι φωτογραφίες πριν και μετά τις φωτιές είναι αποκαλυπτικές για την έκταση της καταστροφής

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι η πυρκαγιά κατασβέστηκε και ο αρχαιολογικός χώρος, έκλεισε προσωρινά για το κοινό για να γίνουν έλεγχοι για πιθανές ζημιές.


Η Σικελία έχει πληγεί από πυρκαγιές που έχουν προκαλέσει τον θάνατο τριών ηλικιωμένων ανθρώπων, δήλωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες σε όλη την ιταλική επικράτεια. 

Σημειώνεται ότι η Σεγέστα ή Έγεστα ή Αίγεστα (στα Ιταλικά Segesta και στα Σικελικά Siggésta) ήταν αρχαία πόλη στην βορειοδυτική Σικελία κοντά στον οικισμό Καλαφατίμι-Σεγέστα που ανήκει διοικητικά στην Ιταλική επαρχία του Τράπανι. Σήμερα, εκεί υπάρχει ο δωρικού τύπου ναός σε εξαίρετη κατάσταση και ένα αρχαίο θέατρο.

Πηγή: skai.gr