Τουλάχιστον εννιά παιδιά διασώθηκαν την Παρασκευή, πέντε μέρες μετά τον φονικό σεισμό σε Τουρκία- Συρία

Οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν ζωντανά παιδιά κάτω από τα συντρίμμια γεμίζοντάς τους χαρά και αισιοδοξία

Τουλάχιστον εννέα παιδιά διασώθηκαν την Παρασκευή, σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησαν από τις υπηρεσίες καταστροφών, όπως αναφέρει το Reuters, δίνοντας χαρά και ελπίδα στα κουρασμένα σωστικά συνεργεία που εργάζονται ακατάπαυστα από την περασμένη Δευτέρα κάτω υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Στην τουρκική πόλη Καχραμάνμαρα οι διασώστες σύρθηκαν στα χαλάσματα ενός κτιρίου που είχε καταρρεύσει για να βρουν ένα μικρό παιδί, το οποίο μετά από ώρες κατάφεραν να διασώσουν σύμφωνα με βίντεο που μετέδωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Πιο ανατολικά, στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ, ένα ακόμη φοβισμένο αγόρι εκλιπαρούσε για βοήθεια ενώ είχε παγιδευτεί στα συντρίμμια. Τα συνεργεία αφού άνοιξαν μια μεγάλη τρύπα, του τοποθέτησαν μια μάσκα οξυγόνου στο πρόσωπό του και τον μετέφεραν σε ασφαλές μέρος. Το ίδιο συνέβη και με το μόλις 10 ημερών βρέφος που ανασύρθηκε ζωντανό μετά από 90 ώρες κάτω από τα συντρίμμια  στην επαρχία Αντίγιαμαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Στην πόλη Nurdagi, ένας Ισπανός διασώστης άρχισε να φωνάζει «τον πήρα, τον πήρα, πάμε» καθώς τράβηξε ένα δίχρονο αγόρι που έκλαιγε μέσα από τα ερείπια ενός κτιρίου που είχε καταρρεύσει. Στη συνέχεια μετέφεραν το αγόρι σε μια θερμαινόμενη σκηνή και λίγα λεπτά αργότερα έβγαλε την εξάχρονη αδερφή του, Ελίφ, και μετά τη μητέρα τους, ζωντανές.

Πέρα από τα σύνορα στη Συρία, διασώστες από την ομάδα Λευκά Κράνη χρησιμοποίησαν γυμνά χέρια για να σκάψουν μέσα από γύψο και τσιμέντο, μέχρι να φτάσει στο γυμνό πόδι ενός νεαρού κοριτσιού, που φορούσε ροζ πιτζάμες και που τελικά ανασύρθηκε και είναι καλά στην υγεία της. 

Μια μέρα νωρίτερα στη συριακή πόλη Azaz, ο Τζομάα Μπιαζίντ βρέθηκε ξανά με τον18 μηνών γιο του Ιμραχίμ, τον οποίο δεν είχε δει από τότε που ο σεισμός κατέστρεψε το σπίτι της οικογένειας, σκοτώνοντας τη γυναίκα και την κόρη του. Οι διασώστες βρήκαν το αγόρι στα ερείπια και το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου ένα ζευγάρι δημοσίευσε εικόνες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ελπίζοντας να εντοπίσει τυχόν συγγενείς του.

Δακρυσμένος με ουλές και κηλίδες αίματος στο πρόσωπό του, ο  Μπιαζίντ φαινόταν έκπληκτος καθώς ο γιος του του φώναξε «Μπάμπα» («Μπαμπάς»). Έπειτα έτρεξε για να δώσει ένα φιλί στο αγόρι. Ο Μπιαζίντ είπε ότι αναζητούσε ακόμα τον άλλο γιο του, τον Μουσταφά.

Πηγή: skai.gr