Η Ρουμανία αρνείται ότι ρωσικός πύραυλος διέσχισε τον εναέριο χώρο της

Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας ανέφερε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη και τα ραντάρ που παρακολουθούν τον πύραυλο έδειξαν ότι δεν πλησίασε περισσότερο από 35 χιλιόμετρα (περισσότερα από 21 μίλια) τα σύνορα της Ρουμανίας

Οι ρουμανικές αρχές διέψευσαν τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, ότι ρωσικός πύραυλος διέσχισε τον εναέριο χώρο χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ την Παρασκευή.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας ανέφερε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη και τα ραντάρ που παρακολουθούν τον πύραυλο έδειξαν ότι δεν πλησίασε περισσότερο από 35 χιλιόμετρα (περισσότερα από 21 μίλια) τα σύνορα της Ρουμανίας.

«Η μικρότερη απόσταση από τα ρουμανικά σύνορα που έφτασε ο στόχος ήταν 35 χιλιόμετρα (περισσότερα από 21 μίλια)», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Angel Tîlvar, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Συγκεκριμένα, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ισχυρίστηκε νωρίτερα στο Telegram την Παρασκευή το πρωί ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι κρουζ διέσχισαν τον ρουμανικό εναέριο χώρο γύρω στις 10:33 π.μ. τοπική ώρα (3:33 π.μ. ET). Τον ισχυρισμό αυτό επανέλεβα αργότερα μέσα στην ημέρα και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: skai.gr