Κλείσιμο

Σεισμός στην Τουρκία: Θλίψη για το ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια

Οι Τούρκοι διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία βρισκόταν το ζευγάρι των Ελλήνων, εντόπισαν αρχικά τη σορό του άνδρα

Τραγικός επίλογος στις έρευνες για το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια, καθώς το ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό. 

Οι Τούρκοι διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία βρισκόταν το ζευγάρι των Ελλήνων, εντόπισαν αρχικά τη σορό του άνδρα κάτω από τόνους από ερείπια. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και η σορός της άτυχης γυναίκας.

Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια για τον εντοπισμό του ζεύγους των Ελλήνων - του 65χρονου Γιώργου και της 62χρονης Νίδα Οντούρ Αντύπα - είχε ξεκινήσει νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη που βρισκόταν  στο σημείο, στην 6οροφη πολυκατοικία επιχειρούσαν 23 άνδρες της ΕΜΑΚ, τρεις διασώστες, 2 ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι τρία άτομα ιατρικό προσωπικό και δύο ειδικού τύπου οχήματα. Περίπου στις 2 το μεσημέρι, οι Ελληνες πυροσβέστες κατέβασαν κάμερα στα ερείπια, προκειμένου να βοηθηθούν στην προσπάθεια να εντοπίσουν τους ανθρώπους. 

Χθες το βράδυ, μέλη της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη έκαναν, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες, ενώ κατ’ εξαίρεση η ελληνική ΕΜΑΚ έκανε σήμερα αίτημα για να επιχειρήσει στο συγκεκριμένο σημείο και πήρε το «πράσινο» φως.

Πηγή: skai.gr