Κλείσιμο

Ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατ. δολαρίων ο ιδρυτής της εταιρείας κρυπτονομισμάτων FTX Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

Ο 30χρονος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε δικαστήριο των ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για απάτη σχετικά με την κατάρρευση της FT

Ελεύθερος, με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων, αφέθηκε ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ.

Ο 30χρονος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε δικαστήριο των ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για απάτη σχετικά με την κατάρρευση της FTX. Θα βρίσκεται υπό κατ' οίκον περιορισμό, στο σπίτι των γονιών του στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας.

Σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα υποβάλει έφεση για τις κατηγορίες ότι εμπλέκεται σε απάτη και άλλα αδικήματα, είπε ο δικαστής.

Ο δικαστής Γκάμπριελ Γκορενστάιν δήλωσε ότι ο κίνδυνος να διαφύγει ο Μπάνκμαν-Φριντ ήταν μικρός, προσθέτοντας ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για το κοινό όσον αφορά μελλοντικά οικονομικά εγκλήματα.

Η πρώην φίλη του Σαμ Μπάνκμαν – Φριντ και ο συνιδρυτής της FTX, ομολόγησαν την ενοχή τους στις κατηγορίες για απάτη στην κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων και συνεργάζονται με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι την Τετάρτη το βράδυ.

Η 28χρονη Καρολάιν Έλισον (φωτό κάτω), πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του hedge fund του Μπάνκμαν - Φριντ Alameda Research, και ο 29χρονος Γκάρι Γουάνγκ, ομολόγησαν την ενοχή τους για τα ποινικά αδικήματα πριν τη μεταγωγή του Μπάνκμαν – Φριντ στη Νέα Υόρκη για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ίδιος, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης Ντέιμιαν Ουίλιαμς.  

Πηγή: skai.gr