Κατηγορίες για εξαπάτηση επενδυτών στον γκουρού των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

Λίγες ώρες μετά από τη σύλληψή του στις Μπαχάμες το πρωί της Τρίτης

Κατηγορίες για απάτη ανθρώπων που επένδυσαν στην εταιρεία του απαγγέλθηκαν από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, λίγες ώρες μετά την σύλληψή του στις Μπαχάμες, το πρωί της Τρίτης. 

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ αναφέρει: «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατηγόρησε σήμερα τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ ότι ενορχήστρωσε ένα σχέδιο εξαπάτησης επενδυτών μετοχών στην FTX Trading Ltd, την πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων της οποίας ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο συνιδρυτής. Οι έρευνες για άλλες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί κινητών αξιών και άλλων οντοτήτων και προσώπων που σχετίζονται με το εικαζόμενο παράπτωμα βρίσκονται σε εξέλιξη».

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είπε ότι ο Μπάνκμαν-Φριντ απέκρυψε την εκτροπή των κεφαλαίων των πελατών της FTX στην εταιρεία συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Alameda Research, ενώ συγκέντρωσε περισσότερα από 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια από τους επενδυτές.

«Εικάζουμε ότι ο Μπάνκμαν-Φριντ έχτισε ένα χάρτινο σπίτι πάνω σε θεμέλια εξαπάτησης, ενώ έλεγε στους επενδυτές ότι ήταν ένα από τα πιο ασφαλή 'κτίρια' στην κρυπτογράφηση», δήλωσε ο πρόεδρος της SEC, Γκάρι Γκένσλερ.

Πηγή: skai.gr