ΗΠΑ: Η πρώην φίλη του «γκουρού» των crypto Σαμ Μπάνκμαν – Φριντ και ο συνιδρυτής της FTX ομολόγησαν την ενοχή τους

Στις πρώτες φωτογραφίες μετά τη σύλληψή του, ο Μπάνκμαν – Φράιντ διακρίνεται σε κακή κατάσταση

Η πρώην φίλη του «γκουρού» των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν – Φριντ και ο συνιδρυτής της FTX, ομολόγησαν την ενοχή τους στις κατηγορίες για απάτη στην κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων και συνεργάζονται με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι την Τετάρτη το βράδυ.

Η 28χρονη Καρολάιν Έλισον (φωτό κάτω), πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του hedge fund του Μπάνκμαν - Φριντ Alameda Research, και ο 29χρονος Γκάρι Γουάνγκ, ομολόγησαν την ενοχή τους για τα ποινικά αδικήματα πριν τη μεταγωγή του Μπάνκμαν – Φριντ στη Νέα Υόρκη για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ίδιος, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης Ντέιμιαν Ουίλιαμς.  

FTX


Οι κατηγορίες που κατατέθηκαν εναντίον των Έλισον – Γουάνγκ, «αφορούν το ρόλο τους στις απάτες που συνέβαλαν στην κατάρρευση της FTX», είπε ο Γουίλιαμς. «Τόσο η κα Έλισον όσο και ο κ. Γουάνγκ έχουν ομολογήσει την ενοχή τους για αυτές τις κατηγορίες και συνεργάζονται αμφότεροι με τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης» τόνισε.

Τα νέα έρχονται αφότου οι αρχές στις Μπαχάμες παρέδωσαν τον Μπάνκμαν – Φριντ στο FBI, την αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία. Μετήχθη στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Τετάρτης, και θα εμφανιστεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή «το συντομότερο δυνατό», είπε ο αμερικανός εισαγγελέας. Στις πρώτες φωτογραφίες μετά τη σύλληψή του, ο Μπάνκμαν – Φριντ διακρίνεται σε κακή κατάσταση

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο 30χρονος πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX, απέκρυψε τα οικονομικά προβλήματα του ανταλλακτηρίου από το κοινό και εξαπάτησε τους επενδυτές, με την απάτη να υπερβαίνει τα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Μπάνκμαν – Φριντ ήταν ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX και της εταιρείας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Alameda Research.

Βαρύνεται με οχτώ κατηγορίες, και οι δικηγόροι του ενδέχεται να ζητήσουν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση.

Πηγή: nypost.com