Ένας ακόμα στρατιωτικός διοικητής του Πούτιν σκοτώθηκε κοντά στο Χάρκοβο - Πάνω από 20.600 οι Ρώσοι νεκροί στην Ουκρανία

Ο βαρύς απολογισμός των απωλειών για την Ρωσία από τον πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία συνεχίζει να αυξάνεται, με το θάνατο ενός ακόμη συνταγματάρχη.

Ο συνταγματάρχης Ιβάν Γκρίσιν, διοικητής της 49ης ταξιαρχίας αντιαεροπορικών πυραύλων, πέθανε από πυρά κοντά στο Χάρκοβο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail.

Η είδηση ​​έρχεται εν μέσω αναφορών από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ότι 20.600 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο.

Ο Αρτέμ Μαλασένκο, βουλευτής από το Σμολένσκ, είπε: «Κοιμήσου καλά, αγαπητέ φίλε, ο θάνατός σου δεν θα είναι μάταιος. Οι άνδρες θα συνεχίσουν το έργο σας και θα εκπληρώσουν όλα τα καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Ο πολιτικός είπε επίσης: «Δεν έχω λόγια για το πόσο δύσκολο είναι να χάνεις φίλους. Ο Ιβάν ήταν πραγματικός συνταγματάρχης - στην ταξιαρχία το όνομά του ήταν "μπαμπάς".

Εν τω μεταξύ, ο νεότερος γνωστός στρατιώτης στην εκστρατεία, που αναγνωρίστηκε από το DNA του, πέθανε επίσης.

Πρόκεται για τον Ρομάν Ακίμοφ, 18 ετών, από την περιοχή του Κρασνογιάρσκ στη Σιβηρία, «πέθανε ηρωικά ενώ εκτελούσε το στρατιωτικό του καθήκον κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης για την απελευθέρωση του Ντονμπάς», δήλωσε η τοπική περιφέρειά του.

Πηγή: skai.gr