112

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε χωριά της Εύβοιας - Χιλιάδες τόνοι νερού έπεσαν από Μαντούδι μέχρι Ιστιαία - Δεκάδες απεγκλωβισμοί

Απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες - Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μία μητέρα και ένα μικρό παιδί στο Ασμήνι - Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς 

Κλείσιμο

Για υπεξαίρεση άνω των 600.000 ευρώ κατηγορoύνται η Λεπέν, ο πατέρας και ο πρώην σύντροφός της

DW Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη ζητά λογαριασμό από την Μαρίν Λεπέν, αυτή τη φορά όμως κατηγορείται συγχρόνως με τον πατέρα Λεπέν και τον πρώην σύντροφο της Λουί Αλιό, δήμαρχο της Περπινιάν.

Κατηγορούνται γιά υπεξαίρεση 617.000 ευρώ συνολικά.

Με βάση το παραπάνω στη δε Μαρίν αντιστοιχούν 137.000 για την περίοδο 2004-2017, ενόσω ήταν ευρωβουλευτής. Πρόκειται για χρήματα της Ευρώπης με την υποψία ότι πήγαν στο κόμμα.

Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, η οποία ξεκίνησε την έρευνα το 2016. Έστειλε την αναφορά της στην Εισαγγελία Παρισίων στις 11 Μαρτίου.

Η Μαρίν Λεπέν και οι συνεργάτες της κατηγορούνται για χρήση ευρωπαϊκών χρημάτων «για εθνικούς πολιτικούς σκοπούς, για προσωπικά έξοδα ή άλλα, προς όφελος εμπορικών εταιρειών που πρόσκεινται στο κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» και την ακροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα «Ευρώπη των Εθνών και των Ελευθεριών» ( ΕΝL).

Το θέμα έγινε ευρύτερα γνωστό προχθές, με δημοσίευση του δημοσιογραφικού ιστότοπου Mediapart ήτοι μία εβδομάδα πριν την τελική εκλογή. 

«Το βλέπετε! Βλέπετε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια της Ευρώπης να παρέμβει στην προεδρική εκστρατεία. Οι Γάλλοι όμως δεν θα ξεγελαστούν» αντέδρασε ο Ζορντάν Μπαρντελά νούμερο δύο του Εθνικού Συναγερμού. Δήλωσε ότι το κόμμα είχε άγνοια για την έρευνα και υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν τα νομικά μέτρα για να διερευνηθεί η προέλευση της διαρροής στο Mediapart.