Στην αντεπίθεση ο ουκρανικός στρατός– Μάχες με τους Ρώσους για το αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο

Αντεπίθεση φαίνεται έχει εξαπολύσει ο ουκρανικός στρατός για να ανακαταλάβει το αεροδρόμιο Αντόνοφ κοντά στο Κίεβο.

O ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι βάλλει με πυροβολικό εναντίον των Ρώσων αλεξιπτωτιστών στο αεροδρόμιο, περίπου 40 χιλιόμετρα από την ουκρανική πρωτεύουσα. 

Το αεροδρόμιο, το οποίο είναι σημαντικός διεθνής κόμβος εμπορευμάτων και στρατιωτική βάση, απέχει περίπου μιάμιση ώρα οδικώς από το Κίεβο. 

Είναι το κοντινότερο σημείο στην ουκρανική στο οποίο έχουν φτάσει οι ρωσικές δυνάμεις πρωτεύουσα την πρώτη ημέρα της εισβολής τους.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το Κίεβο, παραδέχτηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες δυτικών ΜΜΕ, ωστόσο υποσχέθηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα το ανακαταλάβουν.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει σχεδιαστεί ώστε να ρίξει την κυβέρνηση της Ουκρανίας - με έναν από τους τρεις κύριους άξονες της επίθεσης να κατευθύνεται στο Κίεβο τόνισε στο πρακτορείο Reuters αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η Ρωσία προσπαθεί να καταλάβει στον πλαίσιο των στρατιωτικών της επιχειρήσεων και τον Πυρηνικό Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας Τσερνομπίλ κοντά στο Πρίπιατ στη βόρεια Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr