Κλείσιμο

Κρεμλίνο: Έχουμε καταστρέψει 74 υπέργειους στόχους στρατιωτικών υποδομών και τουρκικά drones 

Περισσότεροι από 70  υπέργειοι στόχοι στρατιωτικών υποδομών που ανήκουν στην Ουκρανία έχουν καταστραφεί από επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ. 

«Ως αποτέλεσμα των πληγμάτων που διεξήγαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας, 74 υπέργειοι στόχοι στρατιωτικών υποδομών της Ουκρανίας βγήκαν εκτός μάχης. Μεταξύ αυτών είναι 11 αεροδρόμια που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία, τρία κέντρα διοίκησης, μια βάση του Ουκρανικού Ναυτικού και 18 σταθμοί ραντάρ για τα πυραυλικά συστήματα S-300 και Buk-M1», διευκρίνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Παράλληλα, καταρρίφθηκε ένα μαχητικό ελικόπτερο και τέσσερα (τουρκικής κατασκευής) μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2. 

Τόνισε ότι τα χτυπήματα που πραγματοποιήθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν στοχεύουν πόλεις της Ουκρανίας καθώς και πολιτικές εγκαταστάσεις σε στρατιωτικές φρουρές.

Όπως επισημαίνουν οι Δυτικοί, στόχος της Ρωσίας είναι να καταστρέψει σημαντικές υποδομές της Ουκρανίας. Θέμα λίγων ημερών θεωρούν τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι να «πέσει» η ουκρανική πρωτεύουσα στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με το Newsweek που τους επικαλείται. 

Πηγή: skai.gr