Τραβάει το σχοινί η Ρωσία: Θα θέσει το θέμα του Nord Stream και των επιθέσεων στη Σεβαστούπολη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Η ρωσική πλευρά σκοπεύει να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, μέσω κυρίως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθησαν εναντίον της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική» δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προτίθεται να θέσει την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον κόλπο της Σεβαστούπολης, η Ρωσία όπως ανακοίνωσε σήμερα. 

«Η ρωσική πλευρά σκοπεύει να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, μέσω κυρίως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθησαν εναντίον της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, με την εμπλοκή της Βρετανίας» ανέφερε στο Telegram η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι απώθησε μια «μαζική» επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στην Κριμαία, την οποία απέδωσε στην Ουκρανία και τη Βρετανία.

Η Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, χρησιμοποιείται ως βάση για τον ρωσικό στόλο αλλά και για την επιμελητειακή υποστήριξη του πολέμου στην Ουκρανία. Τους τελευταίους μήνες έχουν στοχοθετηθεί κατ’ επανάληψη στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις στη χερσόνησο αυτήν.

Οι φιλορωσικές αρχές της χερσονήσου ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι τα πλοία του ρωσικού στόλου στον κόλπο της Σεβαστούπολης απώθησαν την επίθεση και ότι όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν.

«Καμία εγκατάσταση στην πόλη (σ.σ. τη Σεβαστούπολη) δεν επλήγη. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο φιλορώσος κυβερνήτης της πόλης Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι προκλήθηκαν «μικρές ζημιές» στο ναρκαλιευτικό Ivan Goloubets και σε ένα προστατευτικό φράγμα του κόλπου.

«Η προετοιμασία αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας και η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού του 73ου ουκρανικού Κέντρου Ειδικών Ναυτικών Επιχειρήσεων έγιναν από Βρετανούς ειδικούς που εδρεύουν στο Οτσάκοφ, στην περιοχή του Μικολάιφ της Ουκρανίας» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Ο Ραζβοζάγεφ έκανε λόγο για «τη μεγαλύτερη επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τηλεχειριζόμενων οχημάτων επιφανείας στα νερά του κόλπου της Σεβαστούπολης» από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr