Κλείσιμο

Ρωσία προς ΗΠΑ: «Θεμιτός στόχος» τα όπλα που μεταφέρονται από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στην Ουκρανία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, απάντησε τις δηλώσεις του  Τζο Μπάιντεν για αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία, απειλώντας ότι η Μόσχα έχει το δικαίωμα να χτυπήσει τον αμερικανικό οπλισμό σε ουκρανικό έδαφος. 

«Η Μόσχα έχει το δικαίωμα να θεωρεί θεμιτό στόχο τη μεταφορά όπλων από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, εάν διέρχονται από το ουκρανικό έδαφος» διεμήνυσε η υψηλόβαθμη αξιωματούχος.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε κρίσιμη φάση προειδοποίησε νωρίτερα σε διάγγελμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 800 εκατ. δολαρίων στο Κίεβο. 

Το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει βαρέα όπλα πυροβολικού, δεκάδες οβιδοβόλα Howitzer, 144.000 βλήματα και τακτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, είπε ο Μπάιντεν. Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτά τα όπλα «θα πάνε απευθείας στην πρώτη γραμμή της ελευθερίας».

«Είναι τόσο ξεκάθαρο σε ολόκληρο τον κόσμο τώρα. Τώρα [η Ρωσία] έχει ξεκινήσει και επικεντρώσει εκ νέου την εκστρατεία της για την κατάληψη νέων εδαφών στην ανατολική Ουκρανία και βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο παράθυρο του χρόνου όπου πρόκειται να δημιουργήσουν το σκηνικό για την επόμενη φάση αυτού του πολέμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Όπως επισήμανε, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «προχωρούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα» για να παράσχουν όπλα στις ουκρανικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

Πηγή: skai.gr