Μόσχα: «Εχθρική ενέργεια» το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου εναντίον μας

Στην ανακοίνωσή του σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι αυτή η απόφαση «δεν έχει καμία σχέση» με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε επισήμως σήμερα Παρασκευή το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία χαρακτηρίζεται «κράτος προαγωγός της τρομοκρατίας και κράτος που χρησιμοποιεί τρομοκρατικά μέσα».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε κείμενο που χαρακτηρίζει την Ρωσία «κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας» στον πόλεμο της Ουκρανίας και κάλεσε τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν το ίδιο.Το Ευρωκοινοβούλιο χαρακτήρισε τη Ρωσία κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας, με 494 ψήφους υπέρ, 58 κατά και 44 αποχές.

Στην ανακοίνωσή του σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «εχθρική ενέργεια» που δεν έχει σχέση με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Αυτή η εχθρική ενέργεια είναι μέρος μιας εκστρατείας πολιτικής πληροφόρησης από τη Δύση εναντίον της χώρας μας και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική κατάσταση στην μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας», ανέφερε το υπουργείο.

Η Ρωσία δεν είναι «προαγωγός τρομοκρατίας» εσείς είστε «βοηθοί στο μεγάλο παιχνίδι» δήλωσε την Τετάρτη για την Ευρωβουλή ο Γκριγκόρι Καράσιν, μέλος της Ρωσικής Κυβερνητικής Γερουσίας, κάνοντας λόγο για «πολιτική σχιζοφρένεια».

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr