Ιταλός υπουργός Παιδείας: Ευεργετική η ταπείνωση των παιδιών! Ανακάλεσε μετά το σάλο 

«Σίγουρα χρησιμοποίησα μια ακατάλληλη διατύπωση», ανέφερε χθες το βράδυ ο Βαλντιτάρα, μέλος του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα εξέφρασε τη μεταμέλειά του για το σχόλιό του αναφορικά με τον… ευεργετικό ρόλο της ταπείνωσης μαθητών στα σχολεία.

«Σίγουρα χρησιμοποίησα μια ακατάλληλη διατύπωση», ανέφερε χθες το βράδυ ο Βαλντιτάρα, μέλος του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα.

Σε μια εκδήλωση στο Μιλάνο τη Δευτέρα ο Ιταλός υπουργός Παιδείας είπε: «Ζήτω η ταπείνωση. Αποτελεί έναν βασικό παράγοντα στην ενηλικίωση και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας». Επαναλαμβάνοντας τη θέση του για τα προγράμματα εργασίας κοινωνικής ωφελείας για τους μαθητές που επιδεικνύουν βίαιη συμπεριφορά, ο Βαλντιτάρα υποστήριξε πως «μόνο δουλεύοντας για την κοινότητα, ταπεινώνοντας τον εαυτό σου (μπορείς να τους συμμορφώσεις), ζήτω η ταπείνωση, που είναι θεμελιώδης παράγοντας ανάπτυξης και οικοδόμησης χαρακτήρα, με σεβασμό στους συμμαθητές σου, εκεί αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεών σου και κάνεις δουλειά για την κοινότητα. Μέσα στην ταπείνωση βρίσκεται η εξιλέωση».

Οι δηλώσεις του τη Δευτέρα αναφέρονταν στην υπόθεση ενός μαθητή που αποβλήθηκε από το σχολείο επειδή χτύπησε μια δασκάλα. Ο Βαλντιτάρα εξέφρασε την άποψη ότι η επιβολή κοινωνικής εργασίας θα ήταν πιο ωφέλιμη.

«Τόνισα ότι δεν ήταν πολύ λογικό να αποβάλλεται αυτό το αγόρι για ένα χρόνο», είπε.

Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης επέκριναν τις δηλώσεις του 61χρονου υπουργού. «Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος δημοκρατίας, όχι καταστολής», έγραψε στο Twitter ο Αλεσάντρο Ζαν, ένας σοσιαλδημοκράτης.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ