Απάντηση Πεσκόφ σε Ζελένσκι: Αποκλείεται να δώσουμε πίσω την Κριμαία 

«Ο Ζελένσκι ζητά την ‘αποξένωση’ της Κριμαίας από τη Ρωσία, κάτι που αποκλείεται» διαμηνύει ο Ντμίτρι Πεσκόφ 

Η Μόσχα αντιμετωπίζει τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την ουκρανική ανακατάληψη της Κριμαίας με μη στρατιωτικά μέσα ως συζήτηση για την «αποξένωση ρωσικών εδαφών», κάτι που δεν συζητείται, διεμήνυσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Για εμάς, αυτό δεν είναι παρά μια συζήτηση για την ‘αποξένωση ενός εδάφους’ από τη Ρωσία. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη κατανόηση εδώ. Αυτό αποκλείεται» ξεκαθάρισε ο Πεσκόφ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Ζελένσκι.

«Τέτοιες εικασίες δείχνουν για άλλη μια φορά την ανετοιμότητα, την απροθυμία και την αδυναμία της ουκρανικής πλευράς να είναι έτοιμη να επιλύσει το πρόβλημα με μη στρατιωτικές μεθόδους», πρόσθεσε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το TASS.

Ο Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times, ανέφερε ότι «εάν κάποιος είναι έτοιμος να μας προτείνει έναν τρόπο απελευθέρωσης της Κριμαίας με μη στρατιωτικά μέσα, θα είμαι απολύτως υπέρ». «Εάν η λύση δεν περιλαμβάνει την ανάκτηση της Κριμαίας, κανείς δεν πρέπει να χάσει τον χρόνο του με αυτό. Είναι χάσιμο χρόνου» πρόσθεσε.

Ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης «παρερμήνευσαν απολύτως την ουσία αυτής της δήλωσης», ερμηνεύοντάς την «σχεδόν ως την ετοιμότητα του προέδρου Ζελένσκι να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα όχι με στρατιωτικά μέσα, αλλά με ειρηνευτικές συνομιλίες».

«Αυτή είναι μια απολύτως λανθασμένη ερμηνεία», υποστήριξε ο Πεσκόφ. «Γνωρίζετε ότι από την αρχή - στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος [της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν] το ανέφερε περισσότερες από μία φορές, ακόμη και πριν από την έναρξη της ‘ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης’ - το σύνταγμα της Ουκρανίας λέει ότι η Κριμαία πρέπει να ανακτηθεί με τη βία. De facto η Ουκρανία δεν έχει παραιτηθεί από αυτό».
 

Πηγή: skai.gr