«Ρartygate»: 50 άτομα θα καταθέσουν στη Σκότλαντ Γιαρντ- Μεταξύ τους ο Μπόρις Τζόνσον

Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για 12 καταγγελλόμενα πάρτι εν μέσω lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλα κυβερνητικά γραφεία έχει ταυτοποιήσει 50 άτομα από τα οποία θα ζητήσει καταθέσεις.

Πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στις ερευνώμενες συναθροίσεις και σύμφωνα με αστυνομική πηγή των Times περιλαμβάνουν τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Η διαδικασία εξέτασης προβλέπει την αποστολή μέσω email ενός ερωτηματολογίου στο οποίο οι εγκαλούμενοι θα πρέπει να εξηγήσουν την παρουσία τους στις εν λόγω συγκεντρώσεις.

Όπως τόνισε η Μητροπολιτική Αστυνομία σε ανακοίνωση, το έγγραφο αυτό έχει «νομική υπόσταση» και πρέπει να απαντηθεί με ειλικρίνεια.

Το ερωτηματολόγιο θα αποσταλεί εντός της εβδομάδας και θα πρέπει να απαντηθεί εντός επτά ημερών.

Σημειώνεται ότι η εξέταση των ατόμων αυτών δεν συνεπάγεται αυτομάτως ότι θα τους επιβληθεί πρόστιμο.

Με ξεχωριστή ανακοίνωση η Σκότλαντ Γιαρντ επιβεβαίωσε ότι επανεξετάζει το κατά πόσο στα 12 υπό διερεύνηση πάρτι θα πρέπει να προστεθεί το διαδικτυακό κουίζ της 15ης Δεκεμβρίου 2020 στο οποίο συμμετείχε ο Μπόρις Τζόνσον από γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η αστυνομία επανεξετάζει τα δεδομένα μετά από τη δημοσίευση φωτογραφίας από την Daily Mirror που δείχνει ένα ανοιχτό μπουκάλι αφρώδους οίνου στο γραφείο όπου καθόταν ο Βρετανός Πρωθυπουργός και δύο συνεργάτες του.
 

Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr