Πρώην Βρετανός κατάσκοπος: Ο πόλεμος θα οδηγήσει στην πτώση του Πούτιν- Θα δούμε φρικαλεότητες στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει «ξεπεράσει τον εαυτό του» στην Ουκρανία και ο πόλεμος θα οδηγήσει τελικά στην πτώση του, δήλωσε ένας πρώην ανώτερος Βρετανός κατάσκοπος στο Skynews. 

Ο Κρίστοφερ Στιλ, ο οποίος έγραψε έναν φάκελο για τους δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, είπε ότι ο κόσμος είχε δει το «σημάδι» της διακυβέρνησης του Ρώσου ηγέτη και μπορεί ακόμη και να εκδιωχθεί από έναν από τους στενούς κύκλους του.

«Ο μεγαλύτερος παράγοντας που θα πυροδοτήσει τον πολιτικό θάνατό του θα ήταν η καταρρέουσα οικονομία της Ρωσίας καθώς οι διεθνείς κυρώσεις πονάνε», σημείωσε ο ίδιος. 

Ο πρώην αξιωματικός της MI6 και ειδικός του Κρεμλίνου επισήμανε ότι «η οικονομία είναι αυτή που θα σταματήσει τη Ρωσία και αυτή που πιθανώς θα οδηγήσει στην πτώση αυτού του καθεστώτος». 

Ερωτηθείς εάν κάποιος κοντά στον κ. Πούτιν θα μπορούσε να βάλει τέλος στην ηγεσία του, ανέφερε ότι: «Νομίζω ότι είναι σίγουρα μια πιθανότητα. Υποψιάζομαι ότι ο Πούτιν είναι πολύ καλά προστατευμένος και παρανοϊκός με τους ανθρώπους που έχει φυσικά γύρω του». 

Ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών είπε ότι δεν πίστευε ότι ο Ρώσος ηγέτης θα μπορούσε ποτέ να αναστηθεί στη διεθνή σκηνή, αν και προέβλεψε ότι θα έρθουν χειρότερα για την Ουκρανία προτού ανατραπεί.

«Η άποψή μου είναι, βραχυπρόθεσμα ότι θα δούμε πιθανώς αυξημένη βαρβαρότητα από τις ρωσικές δυνάμεις και τις φρικαλεότητες στην Ουκρανία, δυστυχώς.

"Αλλά, μακροπρόθεσμα, η οικονομία και οι κυρώσεις και η απομόνωσή του τόσο πολιτιστική όσο και οικονομική στον κόσμο θα... οδηγήσει σε αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία. Το ελπίζω βεβαίως."

Πηγή: skai.gr