Πήγαν να δηλητηριάσουν το «δεξί χέρι» του Πούτιν, Νικολάι Πατρούσεφ

Ο 71χρονος πρώην επικεφαλής της FSB φέρεται να δηλητηριάστηκε από ένα συνθετικό τοξικό, αλλά κατάφερε να επιζήσει

Άγνωστοι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν με ισχυρό δηλητήριο το «δεξί χέρι» του Βλαντίμιρ Πούτιν, Νικολάι Πατρούσεφ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό κανάλι Telegram.

Ο 71χρονος λειτουργεί και ως αναπληρωτής του Ρώσου προέδρου, ενώ θεωρείται ένας εκ των σχεδιαστών του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Πατρούσεφ οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου, σύμφωνα με το Telegram, εντοπίστηκε στον οργανισμό του ένα ισχυρό συνθετικό δηλητήριο. 

Ο στενός συνεργάτης του Πούτιν είναι πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB και γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε το ρωσικό Μέσο, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αποκάλυψαν ότι ο Πατρούσεφ είχε προσβληθεί από ένα «συνθετικό δηλητήριο», αλλά τελικά επέζησε της απόπειρας κατά της ζωής του.

Ο πρώην επικεφαλής της FSB θεωρείται ευρέως ως ο άνθρωπος στον οποίο ο Πούτιν παραδίδει την εξουσία όταν λείπει για ιατρική περίθαλψη και είναι επίσης βασικός αρχιτέκτονας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο γιος του Ντμίτρι, 44 ετών, είναι υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας και ορισμένοι ειδικοί θεωρούν πιθανό διάδοχο του Πούτιν.

Πηγή: skai.gr