Χάος με 37 βαθμούς στην Βρετανία: Έκλεισαν σχολεία- Έλιωσαν αεροπορικοί διάδρομoι

Χάος με 37 βαθμούς στην Βρετανία: Έκλεισαν σχολεία- Έλιωσαν αεροπορικοί διάδρομoι

Οι βρετανοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα και σειρά προβλημάτων που έχει αυτός προκαλέσει στην καθημερινότητα τους ενώ αναζητούν ανάσες δροσιάς όπου αυτό είναι δυνατό - Κλειστό το αεροδρόμιο του Λούτον

Πρωτόγνωρα σκηνικά και χάος έχει προκαλέσει η ακραία- για τα δεδομένα του κλίματος της χώρας- αύξηση της θερμοκρασίας στην Βρετανία.

Mε την θερμοκρασία να αγγίζει τους 37 βαθμούς κελσίου, σχολεία και  αξιοθέατα έχουν κλείσει.

Παράλληλα οι πολίτες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα και σειρά προβλημάτων που έχει αυτός προκαλέσει στην καθημερινότητα τους ενώ  αναζητούν ανάσες δροσιάς όπου αυτό είναι δυνατό.

Οι Βρετανοί κλήθηκαν να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 37,5 βαθμούς Κελσίου στο Kew Gardens, στο Δυτικό Λονδίνο, που έχει αποκτήσει πλέν θερμοκρασία υψηλότερη κι από αυτή του θερέτρου της Ίμπιζα.

Πιλότοι φέρεται να έλαβαν εντολή να μην προσγειωθούν ή να απογειωθούν από τη βάση Brize Norton στο Oxfordshire σήμερα, εν μέσω ισχυρισμών ότι ο «διάδρομος είχε λιώσει», ενώ το αεροδρόμιο του Λούτον έκλεισε, διότι έλιωσε η άσφαλτος στους διαδρόμους!

Οι πιλότοι της RAF έχει απαγορευτεί να πετούν μέσα ή έξω από τη μεγαλύτερη αεροπορική βάση του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή επίσης σύμφωνα με ισχυρισμούς «ο διάδρομος έχει λιώσει».

Εκατομμύρια Βρετανοί εργάζονται από το σπίτι σήμερα εν μέσω φόβου ότι οι ράγες στα μέσα μεταφορά θα μπορούσαν να λυγίσουν στη ζέστη.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Παράλληλα το Δίκτυο σιδηροδρομικών σταθμών της χώρας προειδοποίησε τους μετακινούμενους ότι ο χρόνος των δρομολογίων των τρένων μπορεί να είναι παραπάνω από το διπλάσιο λόγω περιορισμών στην ταχύτητα.

Οι πιθανότητες να επανέλθουν οι υπηρεσίες σε μια κανονικότητα μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα εξαρτηθεί από το πόσο σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στις υποδομές το κύμα καύσωνα.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE CITY NEWS -YOUTUBE-SKY NEWS

Πηγή: Sun