Το «μυστικό» παλάτι του Πούτιν στους χάρτες της Google – Δείτε φωτογραφίες

Το παλάτι του Πούτιν βρίσκεται στο Γκελεντζίκ, μια πόλη-θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, στην περιοχή Κράι Κρασνοντάρ 

Υπάρχει ένα διαρκές μυστήριο καθώς οι χάρτες της Google συνεχίζουν να αποκαλύπτουν το παλάτι που φέρεται να ανήκει στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το παλάτι του Πούτιν βρίσκεται στο Γκελεντζίκ, μια πόλη-θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα στην περιοχή Κράι Κρασνοντάρ, όπως γράφει η «Mirror». 

Σε ποιον ανήκει, στην πραγματικότητα, το παλάτι παραμένει ένα μυστήριο, αλλά οι επικριτές του ρωσικού καθεστώτος και του Κρεμλίνου είναι πεπεισμένοι ότι τα αποτυπώματα του Πούτιν βρίσκονται παντού στο μυστηριώδες αρχοντικό, το οποίο περιλαμβάνει καζίνο, πισίνα και αμφιθέατρο.

Εν τω μεταξύ, ένας κορυφαίος αξιωματούχος της Gazprom, της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Ρωσίας, ισχυρίζεται ότι είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Ο άλλοτε συνεργάτης του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας, Arkady Rotenberg, είχε υποστεί κυρώσεις ακόμη και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς του επιβλήθηκαν οικονομικοί περιορισμοί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου τον Δεκέμβριο του 2020. Ο γιος του Ιγκόρ είναι μεγαλομέτοχος σε εταιρεία γεωτρήσεων της Gazprom.

Το παλάτι του Πούτιν

Ο πατέρας του, με περιουσία που ξεπερνάει τα 2 δισεκατομμύρια λίρες, δήλωσε μέσω του γραφείου Τύπου του το 2021: «Κατάφερα να κλείσω μια συμφωνία με τους πιστωτές πριν από μερικά χρόνια και έγινα δικαιούχος αυτής της τοποθεσίας».

Ένας άλλος φερόμενος ως ιδιοκτήτης είναι ο ολιγάρχης, Αλεξάντερ Πονομαρένκο, ο οποίος πιστεύεται ότι βοήθησε στη δημιουργία και κατασκευή του σπιτιού για τον φίλο του πρόεδρο.

Το παλάτι διαθέτει, επίσης, μια εκκλησία και έναν ξενώνα 27.000 τετραγωνικών μέτρων με 11 υπνοδωμάτια. Ένας άλλος ισχυρισμός είναι ότι υπάρχει μια εσωτερική πίστα καρτ και ένα υπόγειο παγοδρόμιο για χόκεϊ επί πάγου. Παρά την αίγλη του ακινήτου, φέρεται να χρειάστηκε να απολυμανθεί δύο φορές, καθώς υπήρχε μούχλα σε αυτό.

Ένα σχεδόν δίωρο ντοκιμαντέρ από την ομάδα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης και φυλακισμένου δικηγόρου-ακτιβιστή, Αλεξέι Ναβάλνι, ισχυρίζεται ότι το απίστευτο ακίνητο στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας αξίζει πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες.

Το παλάτι του Πούτιν

Αξιωματούχοι και φίλοι του Πούτιν έχουν απορρίψει τον ισχυρισμό ότι το παλάτι χτίστηκε για τον Ρώσο ηγέτη. Κορυφαίοι Ρώσοι αξιωματούχοι και ολιγάρχες κατηγορούνται εδώ και καιρό ότι μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης αποθησαύρισαν κρατικά περιουσιακά στοιχεία και τα χρησιμοποίησαν για προσωπικό πλούτο, δύναμη και επιρροή. Η σχέση μεταξύ του Πούτιν και των πλούσιων, δισεκατομμυριούχων ολιγαρχών είναι γνωστή. 

Ο Πούτιν δήλωσε ότι το βίντεο της περιουσίας ήταν «βαρετό»: «Τίποτα από όσα αναφέρονται εκεί ως ιδιοκτησία μου δεν ανήκει σε μένα ή στους στενούς μου συγγενείς και δεν ανήκε ποτέ».

Δείτε την τοποθεσία του παλατιού εδώ
 

Πηγή: skai.gr