Ζελένσκι: Οι Ρώσοι δεν «αποσύρονται οικειοθελώς» από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ, τους διώχνουμε

Στην αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ αναφέρθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος σε νέο μήνυμά του.
 
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν «αποσύρονται οικειοθελώς» από την ουκρανική πρωτεύουσα και το Τσερνίχιβ, αλλά «απωθούνται» από την ουκρανική αντίσταση.

«Υπάρχουν άλλα λόγια για την υποτιθέμενη απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ. Για την υποτιθέμενη μείωση της δραστηριότητας σε αυτές τις περιοχές. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για
απόσυρση, αλλά για το αποτέλεσμα απώθησης. Τα αποτελέσματα της δουλειάς των υπερασπιστών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ουκρανός ηγέτης διευκρίνισε επίσης ότι «δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα πράγματα» από τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στο νέο γύρο συνομιλιών την Παρασκευή.

«Ναι, υπάρχει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά αυτά είναι ακόμα λόγια μέχρι στιγμής. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μπορούμε να δούμε ότι, την ίδια στιγμή, υπάρχει συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων για νέα πλήγματα στο Ντονμπάς» προειδοποίησε δε.

Αυτή την εβδομάδα φάνηκε ότι είχε σημειωθεί μια πιθανή πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, αφού η Ρωσία δήλωσε ότι θα περιορίσει τη λεγόμενη «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση» γύρω από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ.

Ωστόσο, οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν στις περιοχές αυτές.
 

Πηγή: skai.gr