Ουκρανία: Την Παρασκευή συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις - Δύσπιστος για τις υποσχέσεις της Μόσχας ο Ζελένσκι

Η Ουκρανία και η Ρωσία θα συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες τους ψηφιακά την Παρασκευή 1η Απριλίου, δήλωσε ανώτερος ουκρανός αξιωματούχος χθες, μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων στην Τουρκία.

Ο ουκρανός διαπραγματευτής Ντέβιντ Αραχάμια ανέφερε μάλιστα ότι το Κίεβο πρότεινε να συναντηθούν οι δύο ηγέτες, αλλά η Ρωσία απάντησε ότι χρειάζεται προηγουμένως να γίνει περισσότερη δουλειά για να έχει προετοιμαστεί σχέδιο συμφωνίας.

Σε νέο μήνυμα του χθες βράδυ ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως δεν πιστεύει την υπόσχεση της ρωσικής πλευράς περί μείωσης της στρατιωτικής της δραστηριότητας, προσθέτοντας ότι ο στρατός του προετοιμάζεται για νέες εχθροπραξίες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία ανασυγκροτούνται και ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, προειδοποίησε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Σημείωσε ότι η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχει παρατηρήσει κάποιες μετακινήσεις μακριά από το Κίεβο και το Τσερνίχιφ, όμως δεν θεωρεί ότι πρόκειται για μαζική αποχώρηση.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας,  οι ρωσικές δυνάμεις θα επικεντρώσουν τη δράση τους σε άλλες περιοχές και κυρίως στη περιφέρεια του Ντονμπάς.

Εν τω μεταξύ το γαλλικό πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχο του πεντάγωνου ανέφερε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν να αποχωρούν από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει να αποσύρεται από το αεροδρόμιο του Χοστομέλ, στα βορειοδυτικά του Κιέβου.

Στο πεδίο των μαχών, τους 15 έφτασε ο απολογισμός των νεκρών και τους 34 των τραυματιών από το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα εναντίον κτιρίου της αυτοδιοίκησης στην ουκρανική πόλη Μικολάεφ (νότια) την Τρίτη, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη

Δεξαμενή γεμάτη με πετρέλαιο καταστράφηκε σε πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο (νοτιοανατολικά), ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος, κάνοντας λόγο για χτύπημα του ρωσικού στρατού. Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα

Πηγή: skai.gr