Κλείσιμο

Ουκρανικός στρατός: Αλλάζουν στρατηγική για την περικύκλωση του Κιέβου οι ρωσικές δυνάμεις 

Σε αλλαγή στρατηγικής προχωρά ο ρωσικός στρατός σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας.

Η Ρωσία αναπτύσσει πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λευκορωσία, και σχεδιάζει να περικυκλώσει το Κίεβο, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τα ρωσικά στρατεύματα σχεδιάζουν να ανατείλουν τις επιθετικές τους ενέργειες σε ορισμένες περιοχές και να επικεντρωθούν στην περικύκλωση του Κιέβου, ενώ αναπτύσσουν πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Κριμαία, προσπαθώντας να καταλάβουν σε όλη τους την έκταση τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι τα στρατεύματα της έχουν απωθήσει ρωσικές δυνάμεις από κάποιες περιοχές γύρω από το Κίεβο, αλλά η Ρωσία εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα περικυκλώσει και θα καταλάβει το Κίεβο.

«Σε μερικούς τομείς ο εχθρός έχει οπισθοχωρήσει περισσότερο από 74 χιλιόμετρα, σε κάποιους άλλους τομείς ο εχθρός βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ σε τηλεοπτική ενημέρωση.

Χωρίς να επικαλείται κάποια αποδεικτικά στοιχεία, ανέφερε ότι το Κρεμλίνο έχει αποστείλει πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Λευκορωσία για να ενισχύσει τα στρατεύματα του που επιτίθενται στο Κίεβο.

Πηγή: skai.gr