Κλείσιμο

Πούτιν προς Μακρόν: «Πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου» της Ουκρανίας- Γάλλος πρόεδρος: Ανησυχώ πολύ για τη Μαριούπολη

Για «πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου» κατηγόρησε την Ουκρανία ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε νέα επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με τον Εμανουέλ Μακρόν. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Πούτιν «επέστησε την προσοχή στα πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται καθημερινά από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους Ουκρανούς εθνικιστές», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Ο Ρώσος πρόεδρος συζήτησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία με τον Γάλλο ομόλογό του, εκφράζοντας την προσέγγιση της Μόσχας για μια πιθανή συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος Μακρόν τόνισε στον Πούτιν, ότι «ανησυχεί εξαιρετικά» για την κατάσταση στη Μαριούπολη, η οποία πλήττεται από συνεχείς βομβαρδισμούς τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το γαλλικό προεδρικό γραφείο. Η κλήση διήρκεσε λίγο περισσότερο από μία ώρα, πρόσθεσε το Ελιζέ. 

Αντιδρώντας στις ανησυχίες που εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που συμμετέχουν «στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση» κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τις ζωές των αμάχων δήλωσε το Κρεμλίνο.

Tο ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, και η μη ένταξή της στο ΝΑΤΟ, είναι θέματα για τα οποία η Μόσχα και το Κίεβο συγκλίνουν περισσότερο στις διαπραγματευτικές τους θέσεις, υποστήριξε την Παρασκευή ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι. Ο πρώτος γύρος ρωσο-ουκρανικών συνομιλιών πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στη Λευκορωσία τέσσερα εικοσιτετράωρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr