Πεντάγωνο: Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν «κολλήσει» σε αρκετές περιοχές της Ουκρανίας

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν «κολλήσει» σε αρκετές περιοχές της Ουκρανίας, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου σύμφωνα με το CNN. Είναι σε μεγάλο βαθμό ακινητοποιημένες, δήλωσε σε Αμερικανούς δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο ανώτερος αξιωματούχος. 

Δεν υπήρξαν «καμία αλλαγή» στην κατάσταση στη Μαριούπολη, στο Τσερνίχιβ, στο Μικολάιβ ή στο Χάρκοβο, σημείωσε δε ο αξιωματούχος.

«Δεν έχουν σημειώσει καμία πρόοδο στο να κινηθούν προς το Κίεβο, δεν έχουν σημειώσει πρόοδο αλλού στο βορρά, είτε στο Τσερνίχιβ είτε στο Χάρκοβο», δήλωσε ο αξιωματούχος για τις ρωσικές δυνάμεις.

Ειδικά για τη Μαριούπολη, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χρησιμοποιούν «πυρά μεγάλης εμβέλειας», αλλά «δεν κατάφεραν να την καταλάβουν» τόνισε μάλιστα ο αξιωματούχος. Δεν υπήρξε καμία αλλαγή στον εναέριο χώρο ή στη θάλασσα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Οι ρωσικές δυνάμεις «δεν πραγματοποίησαν καμία προέλαση στο Μικολάιβ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», είπε ο αξιωματούχος, «άρα βρίσκονται έξω από την πόλη».

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.370 εκτοξεύσεις πυραύλων στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στην Οδησσό Έλλη Κασόλη, το βράδυ της Δευτέρας ακούστηκαν εκρήξεις από το λιμάνι. Στη βορειοδυτική Ουκρανία, στην πόλη Ρίβνε χτύπησαν πάλι αποθήκες καυσίμων αναφέρει από πλευράς του ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Σταύρος Ιωαννίδης. 

Πηγή: skai.gr