Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στο Τσερνίχιβ - Δεν πιστεύουν στις υποσχέσεις των Ρώσων οι Ουκρανοί

Στα... λόγια έχει μείνει η υπόσχεση των Ρώσων για μερική κατάπαυση του πυρός τόσο στο Κίεβο όσο και στο Τσερνίχιβ, καθώς, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ και δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων, οι μάχες στα περίχωρα της πρωτεύουσας, καθώς και οι βομβαρδισμοί στο Τσερνίχιβ, συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και από το ξημέρωμα της Τετάρτης.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Τσερνίχιβ, Viacheslav Chaus δήλωσε στο BBC ότι οι βομβαρδισμοί από τις ρωσικές δυνάμεις δεν σταμάτησαν σε καμία περίπτωση στη διάρκεια της νύχτας, παρ' ότι λίγες ώρες νωρίτερα, μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, οι Ρώσοι είχαν «δεσμευτεί» για μερική αποκλιμάκωση στο Κίεβο και στο Τσερνίχιβ.

«Οι Ρώσοι επιτέθηκαν τόσο στο Τσερνίχιβ όσο και στο Νιζίν. Κυρίως όμως στο Τσερνίχιβ. Αρκετές υποδομές για πολίτες καταστράφηκαν. Το Τσερνίχιβ εξακολουθεί να μην έχει νερό, ηλεκτροδότηση και κατ΄επέκταση θέρμανση. Δεν βομβαρδίστηκε καμία στρατιωτική μονάδα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μόνο πολυκατοικίες και κατοικίες με πολίτες», πρόσθεσε ο Viacheslav Chaus, περιγράφοντας την κατάσταση που επικράτησε στην περιοχή.

Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων της πόλης στο BBC, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ακούγονταν βομβαρδισμοί και μάχες στα προάστια. «Ακούγονταν βομβαρδισμοί και εκρήξεις, ενώ συνεχίστηκαν και την Τετάρτη σε αρκετά σημεία», δήλωσε κάτοικος του Τσερνίχιβ, περιγράφοντας την κατάσταση λίγες ώρες μετά τις ελπίδες που δημιουργήθηκαν από τη διαπραγμάτευση για αποκλιμάκωση.

Βομβαρδισμοί και συγκρούσεις και στα περίχωρα του Κιέβου τη νύχτα

Ανάλογη κατάσταση επικράτησε και στα περίχωρα του Κιέβου. Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε αναδιάταξη ενός μέρους των μονάδων που είχαν παρατάξει έξω από την πρωτεύουσα, ωστόσο επί της ουσίας δεν άλλαξε κάτι, καθώς οι συγκρούσεις στα περίχωρα και ιδιαίτερα στο Ιρπίν, συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση, ενώ χτυπήθηκαν και στρατιωτικές θέσεις σε άλλα σημεία, περιμετρικά του Κιέβου.

Πηγή: skai.gr