Κλείσιμο

Λονδίνο: Η Ρωσία απέτυχε στην Ουκρανία, και αλλάζει στρατηγική- Αλόγιστη και αδιάκριτη χρήση πυρός

Η Ρωσία "χρησιμοποιεί αδιάκριτα τη δύναμη πυρός", αφού δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία, προειδοποίησε ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας. Ο αντιστράτηγος Σιρ Τζέιμς Χόκενχαλ είπε ότι η "αλόγιστη και αδιάκριτη" χρήση πυρός από τις ρωσικές δυνάμεις θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε περισσότερες απώλειες αμάχων και επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

"Το Κρεμλίνο έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να επιτύχει τους αρχικούς του στόχους. Έχει εκπλαγεί από την κλίμακα και τη σκληρότητα της ουκρανικής αντίστασης και έχει σαστιστεί από προβλήματα που προκάλεσε η ίδια", ανέφερε σε δήλωσή του ο αξιωματούχος. 

"Οι ρωσικές επιχειρήσεις έχουν αλλάξει. Η Ρωσία επιδιώκει τώρα μια στρατηγική φθοράς. Αυτό θα περιλαμβάνει την αλόγιστη και αδιάκριτη χρήση της δύναμης πυρός."

Η στρατηγική, προειδοποίησε, θα έχει ως αποτέλεσμα αυξημένες απώλειες αμάχων, καταστροφή των ουκρανικών υποδομών και θα κλιμακώσει την ανθρωπιστική κρίση. Την ίδια στιγμή, ο Τζιμ Χόκενχαλ είπε ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενίσχυε τον έλεγχό του στα εγχώρια ρωσικά μέσα ενημέρωσης σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκστρατεία του. "Το Κρεμλίνο προσπαθεί να ελέγξει την αφήγηση, να κρύψει επιχειρησιακά προβλήματα και να καλύψει τον υψηλό αριθμό Ρώσων νεκρών από τον ρωσικό λαό".

Εξάλλου, χθες Πέμπτη έφθασαν στην Ουκρανία οι πρώτοι 150 Σύροι μισθοφόροι που στέλνει o Μπασάρ αλ Άσαντ στον Πούτιν αναφέρει ο Guardian. Αναμένονται περίπου 40.0000 Σύροι μισθοφόροι στη χώρα σύμφωνα με δυτικούς αξιωματούχους. 

Πηγή: skai.gr