Κρεμλίνο επιβεβαιώνει Ζελένσκι: 16.000 «εθελοντές» από Συρία - Μέση Ανατολή μπορεί να πολεμήσουν στο Ντονμπάς

Τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο, ξεκαθαρίζοντας ότι «"εθελοντές" από τη Μέση Ανατολή και τη Συρία μπορούν να σταλούν για να πολεμήσουν για τη Ρωσία στην περιοχή Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Μάλιστα, η Ρωσία υποστηρίζει ότι έχουν ληφθεί «περισσότερες από 16.000 αιτήσεις από το εξωτερικό». 

Σε τηλεοπτική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε στον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι το υπουργείο του έχει λάβει «έναν τεράστιο αριθμό αιτήσεων» από «εθελοντές» σε διάφορες χώρες για «συμμετοχή σε αυτό που θεωρούν απελευθερωτικό κίνημα». 

Ο Πούτιν υποστήριξε την πρόταση του Σόιγκου η Ρωσία να βοηθήσει στη μεταφορά εθελοντών που είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν στις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ, τις περιοχές που ελέγχονται από τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. 

«Αν δείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν σε εθελοντική βάση, όχι ειδικά για χρήματα, να έρθουν και να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν στο Ντονμπάς, πρέπει να τους καλωσορίσουμε και να τους βοηθήσουμε να μετακινηθούν στην εμπόλεμη ζώνη» δήλωσε χαρακτηριστικά Πούτιν. 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε αργότερα ότι δεν υπάρχουν σχέδια να σταλούν Ρώσοι εθελοντές να πολεμήσουν και ότι ο Σόιγκου «μιλούσε κυρίως για εθελοντές και αιτούντες από τη Μέση Ανατολή και τη Συρία».
 

Πηγή: skai.gr