Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία: Ρώσοι βομβάρδισαν λευκορωσικό οικισμό για να μπει στον πόλεμο το Μινσκ

Λευκορωσικός οικισμός στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας  βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής επιδρομής ανακοίνωσε η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, καταγγέλλοντας προβοκάτσια των Ρώσων για να εμπλακεί στον πόλεμο η Λευκορωσία. 

"Ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στον λευκορωσικό οικισμό Κοπάνι, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας την Παρασκευή, για να εμπλέξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία" αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας. 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υποστηρίζουν δε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από λευκορωσικό έδαφος, από το αεροδρόμιο Ντουμπρόβιτσα, εισήλθαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο, και κατόπιν επέστρεψαν στη Λευκορωσία όπου έπληξαν το Κοπάνι. 

"Πρόκειται για πρόκληση. Στόχος είναι να συρθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία" αναφέρει η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας. Oι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δημοσίευσαν βίντεο, θέλοντας να πιστοποιήσουν τους ισχυρισμούς τους. 

Υπήρξαν "θετικές" εξελίξεις στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. "Υπάρχουν ορισμένες θετικές αλλαγές, όπως με ενημέρωσαν οι διαπραγματευτές από την πλευρά μας", είπε ο Πούτιν στον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο - βασικό σύμμαχο της Ρωσίας - σε μια συνάντηση που είχαν στη Μόσχα.

Πηγή: skai.gr