Κλίτσκο προς Ευρώπη: Σταματήστε τη ροή αιματοβαμμένων χρημάτων στη Ρωσία

Στη σκιά της σφαγής της Μπούκα, ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολιτικούς να διακόψουν όλους τους εμπορικούς τους δεσμούς με τη Μόσχα, λέγοντας ότι όλες οι πληρωμές στη Ρωσία είναι «αιματοβαμμένο χρήμα» που τροφοδοτεί το στρατό της, αναφέρει το Reuters.

«Κάθε ευρώ, κάθε σεντ που λαμβάνετε από τη Ρωσία ή που στέλνετε στη Ρωσία έχει αίμα, είναι αιματοβαμμένο χρήμα και το αίμα αυτών των χρημάτων είναι αίμα της Ουκρανίας, το αίμα του ουκρανικού λαού», είπε ο Βιτάλι Κλίτσκο μέσω τηλεδιάσκεψης δημάρχων στη Γενεύη.

Αναφερόμενος στη Μπούκα και σε άλλες ρωσικές βιαιοπραγίες έκανε λόγο για «γενοκτονία των Ουκρανών». Ο δήμαρχος του Κιέβου κατήγγειλε ότι είδε νεκρούς πολίτες, μεταξύ των οποίων μια ηλικιωμένη γυναίκα, και ένα αυτοκίνητο με λευκή σημαία και τα γράμματα «παιδιά» στο εξωτερικό του που πυροβολήθηκε και στο σαλόνι του είχε αίμα.

Ανέφερε ακόμα ότι σχεδόν 20.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία και ότι ο δήμαρχος της Μαριούπολης τον είχε ενημερώσει ότι 5.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην πολιορκημένη πόλη.
 

Πηγή: skai.gr