Κλείσιμο

Η Ρωσία ανακοίνωσε κυρώσεις στον Τζο Μπάιντεν, τον Άντονι Μπλίνκεν και άλλους αξιωματούχους

Η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο ρωσικό έδαφος.  

Ρωσικές κυρώσεις επιβάλλονται επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, στον σύμβουλο επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας, στον αρχηγό της CIA και σε άλλους αξιωματούχους ως αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις. 

«Σε απάντηση σε μια σειρά πρωτοφανών κυρώσεων… από τις 15 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, η ρωσική ‘stop list’ περιλαμβάνει βάσει αμοιβαιότητας τον Πρόεδρο J. Biden, τον υπουργό Εξωτερικών A. Blinken, τον υπουργό Άμυνας L. Austin και τον Πρόεδρο της ο Γενικός Επιτελάρχης M. Milley, καθώς και ένας αριθμός αρχηγών τμημάτων και γνωστών προσωπικοτήτων της Αμερικής», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Την ανάκληση του καθεστώτος του «πιο ευνοημένου έθνους» για τη Ρωσία ανακοίνωσε επισήμως σε διάγγελμά του στις 11 Μαρτίου ο Τζο Μπάιντεν, καταφέρνοντας νέο σοβαρό οικονομικό πλήγμα στη Μόσχα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι θα απαγορευτούν οι εισαγωγές διαμαντιών, χαβιαριού και βότκας. Η επιβολή μεγάλων δασμών, αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά το ρωσικό εμπόριο στις ΗΠΑ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα προσθέσουν τα ονόματα αρκετών ακόμη Ρώσων ολιγαρχών στη λίστα με τα άτομα που υπόκεινται σε κυρώσεις. Πρόσθεσε ότι το σύνολο των παγκόσμιων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς και οι έλεγχοι των εξαγωγών, «συνθλίβουν τη ρωσική οικονομία».  

«Θα χτυπήσουμε σκληρότερα τον Πούτιν, γιατί οι ΗΠΑ και οι στενότεροι σύμμαχοι μα

Πηγή: skai.gr