Μήνυμα Ισραηλινού ΥΠΕΞ: Η Ρωσία δεν θα μπορέσει να παρακάμψει τις κυρώσεις μέσω του Ισραήλ

«Η Ρωσία δεν θα μπορέσει να παρακάμψει τις κυρώσεις μέσω του Ισραήλ, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ  κατά την επίσκεψή του στη Σλοβακία τη Δευτέρα. 

«Το Ισραήλ δεν θα είναι οδός παράκαμψης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες», διεμήνυσε ο Λάπιντ. 

«Το υπουργείο Εξωτερικών συντονίζει το θέμα μαζί με εταίρους όπως η Τράπεζα του Ισραήλ, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Οικονομίας, η Αρχή Αεροδρομίων, το Υπουργείο Ενέργειας και άλλοι» διευκρίνισε. 

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών και άλλοι φορείς έχουν μια κοινή ομάδα που εξετάζει τις δυτικές κυρώσεις και οι οποίες σχετίζονται με το Ισραήλ για να διασφαλίσουν ότι η χώρα δεν θα χρησιμοποιηθεί για να τις παρακάμψει. 

Μεταξύ των εν λόγω κυρώσεων είναι οι κυρώσεις σε οικονομία και αεροπλοΐα, είπε εκπρόσωπος του Λάπιντ, αν και το ισραηλινό ΥΠΕΞ αρνήθηκε να παράσχει κατάλογο.

Αεροσκάφος για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι χρησιμοποιείται από τον ολιγάρχη Ρομάν Αμπράβομιτς, σε βάρος του οποίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις, εντοπίστηκε σήμερα στο Ισραήλ.

Πρόσωπο με γνώση του θέματος δήλωσε στο Reuters ότι αεροσκάφος που χρησιμοποιείται από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Αμπράβομιτς πέταξε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, Μπεν Γκουριόν χθες, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: skai.gr